Sreda, 01.04.2009.

14:15

Hrvatska: Nova akcija USKOK-a

U Hrvatskoj je rano jutros počela zajednička akcija Uprave za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala i policije u kojoj je uhapšeno više osoba.

Izvor: Beta

Default images

Agencija Hina prenela je policijsko saopštenje da je u ranim jutarnjim satima na području 11 policijskih uprava počela operativna akcija "Tara", u kojoj se traga za organizovanim grupama koje krijumčare osobe iz više zemalja u Evropsku uniju.

Akcija se, kako se navodi, priprema od kraja 2008, a u nju su uključene policije i nadležna tužilaštva u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Austriji.

Hrvatska radio-televizija objavila je da se u akciji policije i USKOK-a traga za oružjem, drogom i osobama za kojima su raspisane poternice zbog učešća u ilegalnom prebacivanju ljudi preko granice i u imovinskim deliktima.

Navodi se da je akcija u kojoj je učestovalo nekoliko stotina policijskih sužbenika pripremana u strogoj tajnosti i da za sada nema nikakvih službenih informacija.

Pozivajući se na nezvanične izvore, HRT navodi da je u međumurskom romskom naselju Sitnicama uhapšeno nekoliko osoba za koje se sumnja da su povezane s mađarskim kriminalcima.

Šef USKOK-a Dinko Cvitan izjavio je da su uhapšeni podvrgnuti kriminalističkoj obradi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: