Capital.ba

Japan: Njemačka ne shvata značaj stimulacija

01.04.2009. / 10:31

dolari-2TOKIO, Njemačka ne shvata značaj fiskalnih stimulacija za rješavanje finansijske krize, izjavio je danas japanski premijer Taro Aso, u vrijeme kada se svjetski lideri okupljaju na samitu Grupe 20.

Japan je uoči samita podržao zahtjev SAD da države upumpaju još novca u svoje ekonomije, a Francuska i Njemačka su saopštile da ne žele da odustanu od inicijative da se dodatno reguliše rad finansijskih tržišta.

Aso je juče izjavio da planira da izdvoji dodatna budžetska sredstva za finansiranje novog stimulacionog paketa, iako nije objavio detalje o iznosu koji će Vlada potrošiti na stimulisanje ekonomije u vrijeme recesje.

“Smatram da postoje zemlje koje shvataju značaj fiskalne mobilizacije i zemlje koje to ne shvataju. Vjerujem da je Njemačka iznijela takve stavove”, rekao je Aso za “Fajnenšel tajms”.

On je rekao da će Japan u naredne tri godine uputiti 5,1 milijardi dolara pomoći azijskim zemljama koje su pogođene ekonomskom krizom

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!