ČANAK PODNEO OSTAVKU: Devedesete se vraćaju!

Mesto predsednika Nacionalnog saveta za decentralizaciju lider LSV-a napušta u znak protesta zbog "uništavanja poslednjih tragova autonomije Vojvodine"

  • 5

Lider LSV Nenad Čanak dao je ostavku na mesto predsednika Nacionalnog saveta za decentralizaciju u znak protesta, kako je rekao, zbog uništavanja poslednjih tragova autonomije Vojvodine i obesmišljavanja ideje decentralizacije od strane državnih organa.

Čanak je rekao da je pisanu ostavku poslao premijeru Ivici Dačiću.

On je rekao da LSV takođe protestuje zbog zloupotrebe državnih institucija u borbi protiv političkih neistomišljenika i kao primer naveo krivičnu prijavu protiv člana te stranke Aleksandra Martona, kojeg, tvrdi, policija "progoni po Zrenjaninu".

Policija, kako je rekao, deluje na osnovu krivične prijave podnete pre desetak dana za navodnu zloupotrebu službenog položaja, na šta je pažnju policiji skrenula SNS. On je dodao da se istovremeno navršava tri godine od kako je Aleksandru Martonu prećeno smrću na ulici u Zrenjaninu, a da nadležni organi nisu ništa učinili na otkrivanju počinilaca.

- Jasno je da se devedesete ubrzano vraćaju o čemu govori i saopštenje SNS u kojem se ističe da su Nenad Čanak i njegovi saučesnici, koji su završili partijsku reformu pravosuđa, odgovorni za sve loše u Srbiji. Oni previđaju činjenicu da niti ja, niti bilo ko iz LSV nije bio član vlade, za razliku od sadašnjeg premijera i mnogih ministara - kazao je Čanak.

Zanimljivo je, dodao je, da se pojam "saučesnici" koristi kada je neko odgovoran za činjenje krivičnog dela. LSV to neće trpeti, naglasio je, i sve će učiniti da se Srbija zaustavi u krugu ponora, za šta će tražiti pomoć svih relevantnih u međunarodnoj zajednici.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zurkolomac

    2. avgust 2012 | 18:52

    Ajde sepavo svinjce i red je bio da odes. Idi u Zagreb. pa se tamo bori za autonomiju slavonije i dalmacije. Samo se u Srbiju ne vracaj...

  • vlada

    2. avgust 2012 | 20:05

    Canak prela lzi da radi za karneks kao zastitno lice

  • Novak

    2. avgust 2012 | 17:45

    Otac doticnog je proganjao paore i vodio otkup tj komunističku pljačku...zadnje zrno za Albaniju...a sin je kao borac za paore.... Nije mi žao srba iz Vojvodine...Nase je da ne primimo ni jednog kasa dune košava sa dunava.... Budite sigurni da nam uzimaju Vojvodinu i Sandzak a i Preševsku dolinu...budite sigurni da gubimo bez metka... Englezi su zacrtali BEIGRADSKI PAŠALUK,bez resursa hrane i vode...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA