Ruski predlog za isporuke gasa

Rusija će u najskorije vreme uputiti Evropskoj uniji i Ukrajini svoje predloge o isporukama i tranzitu energenata, izjavio je ruski predsednik Dmitrij Medvedev.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2009.

00:50

Default images

Povodom dogovora Ukrajine i Evropske unije o modernizaciji ukrajinskog gasovodnog sistema, Medvedev je istakao da su predlozi ruske strane pripremljeni i da će biti dostavljeni evropskim i ukrajinskim partnerima.

“U svojoj politici prema Ukrajini Rusija će imati u vidu ne baš promišljene akcije Kijeva, a posebno usvajanje briselske Deklaracije o modernizaciji ukrajinskog gosovodnog sistema, koja isključuje Moskvu, glavnog snabdevača gasom”, ukazao je Medvedev.

On je podsetio da su međuvladine konsultacije sa Ukrajinom odložene na neodređeno vreme.

Medvedev je istakao da je Rusija sa razočaranjem primila informaciju o rezultatima briselskih pregovora EU i Ukrajine, ali da je, uprkos tome, spremna da nastavi konsultacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: