Netanjahu ponovo premijer

Izraelski Kneset odobrio je novu izraelska vladu, predvođenu liderom konzervativnog Likuda Benjaminom Netanijahuom, kome je ovo drugi mandat za deset godina.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2009.

00:37

Default images

Šestdeset devet poslanika je glasalo za, 45 je bilo protiv uz pet uzdržanih.. Ta 32. vlada u Izraelu sa 30 ministara i osam zamenika ministara najveća je i najskuplja u istoriji te zemlje.

Novi premijer Netanijahu je već bio na tom položaju od 1996. do 1999. Šef diplomatije je kontroverzni političar Avigdor Liberman, lider stranke Izrael naš dom.

Vođa laburista, takođe bivši premijer Ehud Barak, ostao je ministar odbrane, kao u prethodnoj vladi.

Zapad je već izrazio zabrinutost što je u Izraelu na pomolu vlada sastavljena uglavnom od desnih partija, koje se protive stvaranju nezavisne palestinske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: