Dačić: Karić će biti uhapšen čim dođe u Srbiju!

"Glupost je da je Marko Milošević dolazio u Beograd", tvrdi premijer i dodaje da Vlada na današnjoj sednici neće izabrati novog načelnika BIA, odnosno da ministri neće ići na godišnji odmor jer je Vlada tek izabrana

  • 1

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je danas da će svaka osoba koja se nalazi na poternici biti uhapšena čim kroči u Srbiju. Na pitanje da li se to odnosi i na Bogoljuba Karića, Dačić je odgovorio potvrdno.

Ukoliko zaista dođe, on će biti uhapšen - rekao je Dačić i dodao da to nije pitanje za policiju, već za pravosudne organe, koji treba da reše pitanje ljudi koji se nalaze na poternicama.

- To je pitanje koje ne treba politizovati, već naći najbolje pravno rešenje - istakao je Dačić.

On smatra da su navodna saznanja medija da je sin bivšeg predsednika SR Jugoslavije Marko Milošević dolazio u Beograd glupost, uz napomenu da tako nešto nije moguće.

Premijer je najavio i da novoizabrana Vlada neće ići na kolektivni godišnji odmor, već će zasedati celog leta.

- Zašto bih išao na odmor kada sam nedavno izabran - zapitao se Dačić, uz napomenu da će pojedinim ministrima biti omogućeno da uzmu nekoliko slobodnih dana, ali da, što se njega tiče, godišnjeg odmora neće biti.

On je rekao i da Vlada na današnjoj sednici najverovatnije neće izabrati novog načelnika BIA zbog toga što bi tek za nekoliko dana trebalo da stupe na snagu izmene Zakona o osnovama uređenja službi bezbednosti Republike Srbije.

(I. M. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa stankovic

    3. avgust 2012 | 06:10

    Cemu uopste diskusija, zna se kakav je sudski postupak u slucaju ako Karic dodje u Srbiju. Posto za njim datira poternica, nema boga da ne bude uhapsen, potom ide u istrazni zatvor i ceka rasplet dogadjaja. Ili ce se podici optuznica na osnovu podataka koje skupi istrazni sudija ili ce biti pusten na slobodu. Dakle to je postupak za svakog gradjanina, tako bi trebalo biti i za Karica. Oni koji misle da se to nece dogoditi, grdno grese, toliko bas nisu budale ovi na vlasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA