SPORAZUM SA JATAKOM: Branislav Mladić priznao da je skrivao Ratka

Branislav Mladić, rođak Ratka Mladića, priznao je da je učestvovao u skrivanju ratnog komandanta Vojske Republike Srpske

  • 1

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije sklopilo je sporazum o priznanju krivice sa Branislavom Mladićem, u čijoj kući uhapšen haški begunac Ratko Mladić.

Prema ovom sporazumu, o kojem bi sud trebalo da odlučuje 8. avgusta, Branislav Mladić priznao je da je učestvovao u skrivanju ratnog komandanta Vojske Republike Srpske u zamenu za kaznu zatvora u trajanju od jedne, uslovno na tri godine.

Tužilaštvo, kako saznaje list, o priznanju krivice pregovara sa još jednom osobom koja je učestvovala u skrivanju Ratka Mladića u Maloj Moštanici tokom 2006. godine.

Zbog pomaganja u skrivanju Ratka Mladića, pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, već odgovara grupa od deset okrivljenih.

Podsetimo, Ratko Mladić je uhapšen u selu Lazarevo 26. maja prošle godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novak

    2. avgust 2012 | 06:08

    Ima nas u Srbiji koji nismo ovce.... Naravno da će dobiti uslov,jer čovek nema veze sa zivotom... Bia je dovezla komandanta u Lazarevo ,upalila kamere i odvezla iz Lazareva.... Komandant je sam odlucio da se preda! "SAMO DA BI OTISAO ĆERKI NA GROB" ,a bio je i ozbiljno bolestan za hospitalizaciju,bubrezi plus ostalo...nije vise mogao da se krije..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA