Poginula dva vojnika na Kopaoniku

Nacionalne vesti - Sreda 01.08.2012 - 11:51

Dva vojnika Vojske Srbije poginula su danas na Kopaoniku u eksploziji zaostale kasetne bombe, nezvanično saznaje B92.

Dva vojnika Vojske Srbije poginula su danas na Kopaoniku u eksploziji zaostale kasetne bombe, nezvanično saznaje B92.
 
U VS je za B92 potvrđeno da je došlo "do incidenta sa smrtnim posledicama", kao i da se radi na utvrđivanju detalja ove tragedije. Uskoro se očekuje i zvanično saopštenje.
 
Ovo je druga tragedija u kojoj su pripadnici VS izgubili život u poslednja dva meseca. Dvoje kadeta stradalo je sredinom juna na Pasuljanskim livadama, a sedmoro je lakše ili teže povređeno.
 
Prema nezvaničnim informacijama, nastradali vojnici su radili na čišćenju terena od eksplozivnih naprava zaostalih iz NATO bombardovanja 1999. godine. 
 
Prema informacijama koje je u aprilu objavio Centar za razminiranje, planirano je da Kopaonik bude potpuno očišćen od mina krajem jula, posle čega bi bio potpuno bezbedan. 
 
Direktor Centra Petar Mihajlović rekao je tada da se mine i kasetna municija, kao ratno nasleđe Srbije, nalaze na površini od 13 miliona kvadratnih metara, kao i da je za čišćenje potrebno između 14 i 20 miliona evra. 
 

Uskoro opširnije... 

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: