Sport

0

Đoković bolji od Rodika

Autor: AM

Izvor: Tanjug

Đoković bolji od Rodika

Ðoković je danas igrao "u svom stilu" i za samo 55 minuta prosto počistio sa terena iskusnog Amerikanca, nekadašnjeg svetskog broja jedan, sada 21. na ATP listi. Veoma raspoložen, pokretljiv i precizan, srpski teniser je dominirao tokom celog meča, ne dopustivši Rodiku ni da pomisli da bi mogao do uspeha.

Sve je krenulo na pravi način od šestog gema trećeg seta, kada je Ðoković brejkom poveo sa 4:2. Od tada nije ispuštao inicijativu, bio siguran na servisu i dobar na mreži i u polju, tako da Amerikanac nije pronalazio rešenja kako da ga zaustavi.

Izuzetno raspoloženi Ðoković nije popuštao do kraja meča, pa je superiorno okončao duel uz povremenu egzibiciju postigavši četvrtu pobedu nad Rodikom u njihovom devetom međusobnom susretu.

Ðoković je nakon susreta rekao da je odigrao savršen meč i da mu je dobar servis pomogao da ekspresno pobedi Amerikanca.

"Bio je ovo savršen meč u svakom pogledu. Servirao sam dosta asova i imao mnogo lakih poena posle prve serve. Trudio sam se da vraćam lopte u teren i terao ga da igra. To je bila taktika koju sam želeo da primenim i uspeo sam u tome", rekao je najbolji srpski teniser.

On je dodao da bi mu mnogo značilo da u Londonu osvoji zlatnu medalju.

"Zlato bi mi mnogo značilo, jer ovde igram za svoju državu. Svi smo ponosni što nosimo ime Srbije na majicama i trenerkama i trudimo se da to i opravdamo što boljim rezultatima. Borićemo se da donesemo uspehe naciji i da obradujemo navijače", rekao je Ðoković.

Srpski teniser će u osmini finala olimpijskog turnira igrati protiv Australijanca Lejtona Hjuita, koji je sa 6:4, 7:5 pobedio Hrvata Marina Čilića.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR