VAŽNO JE DRUGARSTVO, PA KO KOGA... Muškarci se druže samo s privlačnim ženama!

Muškarce njihove prijateljice seksualno privlače, dok žene odnos sa muškim prijateljem posmatraju platonski. Istraživači smatraju da su filmovi doprineli ideji da prijatelji mogu postati i seksualni partneri

  • 0

Bez obzira da li su samci ili u vezi, muškarci se druže sa ženama koje su im seksualno privlačne. Žene, s druge strane, ne polaze od privlačnosti kao osnove za druženje, pokazalo je novo istraživanje u Velikoj Britaniji.

Pripadnice lepšeg pola uglavnom gledaju na prijateljstva sa muškarcima kao na platonsku vezu, a jedino kad se nadaju da će se taj odnos produbiti je kada zapadnu u probleme sa partnerom.

"Menjanjem društvenih šema u sferama rada, obrazovanja i slobodnih aktivnosti dosežu se neverovatni nivoi u prijateljskom odnosu između žene i muškarca. Međutim, instinkt za produženjem vrste, koji se razvijao stotinama hiljada godina, može zakomplikovati te odnose" ističu naučnici.

Oni su ispitali 88 parova mladih prijatelja - žena i muškaraca. Od njih je zatraženo da navedu koliko ih privlači njihov prijatelj.

Muškarci, bez obzira da li su bili u vezi ili ne, pokazali su da ih njihove prijateljice privlače, što kod žena nije bio slučaj. Pripadnici jačeg pola su takođe pretpostavili da su i oni privlačni svojim prijateljicama, dok one to uopšte nisu shvatale.

Singl i žene u vezi osećale su isti nivo privlačnosti prema svojim muškim prijateljima, dok su one sa partnerom htele nešto više od svog druga samo ukoliko njihova veza propadne. Žene su, takođe, osećale manju privlačnost prema zauzetim muškarcima, otkrila je studija.

Ispitanici su kao korist od prijateljstva sa osobom suprotnog pola, istakli dobre savete i jačanje samopouzdanja.


Autori istraživanja su ocenili da su mediji, filmovi i serije, pomogli da se "ugradi" ideja da prijatelji mogu da postanu i "prijatelji u krevetu",  to jest da imaju seks.

(Telegraf.rs/MOJPortal.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA