Capital.ba

Danas otvaranje tržnog centra Ušće

31.03.2009. / 7:20

usceBEOGRAD, Šoping centar Ušće, zajednički projekat MPC Holdinga i američke investicione banke Merrill Lynch u koji je uloženo 150 miliona biće otvoren danas u Beogradu.
Prilikom predstavljanja Robert Švajcer, izvršni direktor MPC Properties je istakao kako se radi o najvećem šoping centru u regionu, sa bruto površinom od 130.000 kvadrata, od čega je 50.000 kvadrata prodajnog prostora. On je dodao da otvaranje tog tržnog centra predstavlja odličnu platformu za dalje investicije kompanije u Srbiji i regionu.
“U tržnom centru u oko 44 odsto lokala prodavaće se odjeća, a 15 odsto zauzimaju prodavnice obuće i pratećih modnih detalja”, kazao je Švajcer.
Kako su istakli u toj kompaniji, na četiri nivoa se nalazi 150 prodavnica, restorana, barova i multipleks bioskop sa 11 bioskopskih sala. Pored 1.300 parking mjesta, na dva podzemna nivoa je smješten supermarket Idea od 4.000 kvadrata. Centar je kompletno rentiran zakupcima godinu dana prije otvaranja u saradnji sa kompanijom EFG Property Services. Među zakupcima su internacionalne robne marke Zara, New Yorker, Marks&Spencer, a prvi put na tržištu Srbije pojaviće se i nove marke.
Prodavnica XYZ će prodavati robne marke Armani Jeans, Just Cavalli, Cerruti, D&G, Zehna, Exte, Boš, J. Lo. Među novitetima su i prodavnice odjeće Glou, Attrativo, Gueš Jeans, Koton, Marella, muška odjela Roy Robson, prodavnice obuće Stiefelkonig, Brown Shoes i Nursace, džins Salsa, kao i torbe Lollipops.
Predstavnik kompanije ECE koja upravlja prodajnim prostorom Ušća Ridiger Dani najavio je da će u maju u tržnom centru biti predstavljeni bolidi Formule 1, a u septebru su planirane modne revije, kao akcije za promovisanje tržnog centra.
Pored MPC Properties, ovaj projekat su finansirale banke Eurobank EFG, NBG, Piraeus Bank i UniCredit. Izgradnja centra započeta je krajem 2006. Na izvođenju radova je učestvovalo oko 5.000 radnika iz više od 100 građevinskih kompanija. Kako su istakli u toj kompaniji, u Ušće Shopping Centeru će biti zaposleno 1.200 ljudi, a radno vreme je od 10 ujutru do 10 uveče.
Kompanija Merrill Lynch postala je u januaru 2008. godine vlasnik 20 odsto kapitala MPC Properties, koji je poslovao u okviru MPC Holdinga u vlasništvu biznismena Petra Matića.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!