Nedelja, 29.07.2012.

12:36

Bez posledica od naftne mrlje?

Izlivanje nafte na Tikvari u Bačkoj Palanci verovatno neće prouzrokovati teže posledice, ali će razmere zagađenja biti poznate posle stručne analize vode.

Izvor: Tanjug

Default images

To je izjavila Tanjugu član Opštinskog veća Desa Borjan.

Napominjući da se "golim okom može videti da je stanje Tikvare sada dobro i da nije bilo većeg ekološkog ekscesa", ona je istakla da su odmah, nakon incidenta koji se dogodio u petak, uzeti uzorci vode i poslati u Institut za javno zdravlje Vojvodine u Novom Sadu.

Očekuje se da će rezultati analize stići iduće sedmice kako bi se moglo odlučiti koje će mere tim povodom biti preduzete, rekla je Borjanova koja je u bačkopalanačkom Opštinskom veću zadužena za zaštitu životne sredine.

Ona je dodala da je srećna okolnost to što nivo Dunava raste, pa je zagađena voda dosta brzo razblažena.

Sumnja se da je taj ekološki incident izazvao, prilikom premeštanja, brodić "Venac" koji radi na vađenju peska i regulaciji Tikvare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: