• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispovest povređenog padobranca

Padobranac Srba Savić(58) privatnik iz Ćuprije, preživeo je juče pad sa visine od 1.000 metara.

Iako je imao nesreću da mu se ne otvore oba padobrana, on je nakon udarca o zemlju prošao samo sa pelomima.

Ovaj iskusni padobranac koji u svojoj padobranskoj knjižici ima 1.600 skokova, kaže da ga je "ovog puta sam Bog spasao."

"Za mene je to bio rutinski skok. Nikada do sada u ovakvim situacijama nisam imao problema. Sve se dešavalo munjeviti. Povukao samručicu za glavni padobran, ali se on nije otvorio kako treba. Zapetljali su se konopci i kupola nije mogla da se raširi. Onda sam aktivirao pomoćni padobran, ali na nesreću, on je poleteo pravo ka ovom glavnom i zapetljao se u njega“, priča za „Blic“ ovaj padobranac i dodaje:

"Borio sam se za život tih dvadesetak sekundi, ne sećam se dobro ni šta sam sve radio. Znam samo da sam pao na zemlju i da me je noga mnogo zabolela."

Srba Saviić je bio pripadnik 63. Padobranske brigade i veoma iskusan padobranac. Preživeo je , kako sam kaže, teške trenutke, ali mu se do sada nje desilo da se padobran ne orvori..

Juče je na aerotmitingu u Jagodini povređen još jedan padobranac.

Aleksandar Pavlović povređen je prilikom kočenja padobranskim krilom. On je prema prvim informacijama sa deset metara visine naglo pao i svom silinom udario u tlo.

Savić ima prelom vrata i desne butine kosti i potrebvno mu je ugraditi veštački kuk na desnoj nozi“, rekao je za "Blic“ ortoped u jagodinskoj bolnici Miki Zarkov i dodao:

“Radimo takve operacije ali trenutno nemamo kuk i zbog toga smo kontaktirali kolege u Kragujevgcu gde je Savić i prebačen.Kada je reč o Pavloviću on ima nagnječenje slabinskog dela kičme i povredu karlice i postoji sumnja na prelom slabinskog pršljena. Potrebni su još neki snimci i analize kako bismo detaljnije dijagnostikovali povrede“, rekao je Zarkov.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image