Niš: Plivačica pala u snu

D. MILJKOVIĆ

27. 07. 2012. u 16:59

Stanje plivačice Nevene O. (12), koja je pala sa drugog sprata prenoćišta "Čair", sada je bolje. Otac veruje da je u pitanju nesrećni slučaj

MLADA plivačica i članica Plivačkog kluba „Napredak“ iz Kruševca, Nevena O, uspešno se oporavlja posle pada sa drugog sprata prenoćišta „Čair“. Povređena devojčica je zajedno sa još pedesetak vršnjaka iz cele Srbije učesnica plivačkog kampa.

Operisana je na Dečijoj hirurškoj klinici u Nišu i njeno stanje je trenutno stabilno, ali je i dalje životno ugrožena zbog kontuzije pluća i povreda glave, saopšteno je sa ove klinike.

Tokom operativnog toka zaustavljeno je krvarenje, a odstranjeni su joj slezina i levi bubreg.

Još je enigma kako je došlo do povređivanja. Otac Srđan ne krije olakšanje što je njegovom detetu bolje ali i sam nema objašnjenja šta se te noći, dva sata nakon ponoći, dok su njene cimerke u sobi spavale, dešavalo sa Nevenom.

- Radim kao policajac već 23 godine i imao sam prilike da budem svedok različitih situacija. Na osnovu onog što sam video na licu mesta i po priči istražnih organa, verovatno se radi o nesrećnom slučaju, jer nema drugog objašnjenja. I za mene će ostati enigma kako se Nevena u snu popela na poprilično visoku ogradu - priča Srđan. - Dete je najverovatnije u snu doživelo neki šok, sanjala je nešto a da nije bila svesna. Znam samo da je živela za to da dođe na ovaj kamp.

Nevena se u petak nakon višesatnih operacija probudila i skinuta je sa aparata za disanje. Ispričala je majci da se ne seća šta se desilo i da ne zna kako se našla na asfaltu.

Nevena nema povrede ruku, što znači da nije bila svesna pada jer bi se instiktivno, po proceni lekara, dočekala na gornje ekstremitete da ublaži pad.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije