Usvojeni zakoni o vladi i ministarstvima

Skupština Srbije usvojila je zakone o vladi, ministarstvima i službama bezbednosti koji su potrebni za izbor nove Vlade Srbije.

Skupština Srbije usvojila je zakone o vladi, ministarstvima i službama bezbednosti koji su potrebni za izbor nove Vlade Srbije.

Izmene Zakona o osnovama uređenja službi bezbednosti predviđaju da će ubuduće funkciju sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost obavljati osoba koju imenuje i razrešava predsednik Republike. Dosadašnje rešenje je bilo da tu funkciju obavlja šef kabineta predsednika države.

Izmenu zakona podržalo je 138 poslanka, protiv je bilo 52 poslanika. Protiv novog rešenja bili su opozicioni poslanici, koji smatraju da nije dobro što se tolika koncentracija moći stavlja u ruke jednog čoveka.

Prethodno su usvojene izmene Zakona o Vladi, kojima se odgovornost Vlade proširuje i na rad javnih agencija. Za zakon je glasalo 139 poslanika, protiv je bilo 56, nije bilo uzdržanih, nije glasalo 19 poslanika.

Usvojen je i Zakon o ministarstvima kojim se predviđa da vlada ima 17 resora, a ministrima se daje pravo da u roku od 45 dana od stupanja na snagu zakona predlože razrešenje državnih službenika "koji ne ostvare rezultate". Za zakon je glasalo 137 poslanika, dok je 69 bilo protiv.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija