Sreda, 25.07.2012.

14:10

"Janković da ponovo bude ombudsman"

Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije predložilo je da Saša Janković bude ponovo izabran za zaštitnika građana.

Izvor: Beta

Default images

Mandat Saši Jankoviću istekao je 23. jula, a mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić najavio je da će Skupština Srbije sledeće sedmice razmatrati izbor ombudsmana.

Udruženje je saopštilo da bi ponovni izbor Jankovića bio "čin kojim celokupno srpsko društvo simbolički izražava opredeljenost za vladavinu prava, evropske vrednosti, izgradnju demokratskih institucija i poštovanje prava građana".

Kako je ocenjeno, Janković je svakodnevnim, istrajnim, stručnim i principijelnim postupanjem u velikoj meri doprineo zaštiti prava građana u Srbiji, razvoju građanske svesti i građanima vratio poverenje u mogućnost zakonitog, efikasnog i racionalnog funkcionisanja državnih institucija.

"Za građane Srbije od izuzetne je važnosti da se mlada i nova institucija kao što je zaštitnik građana dublje utemelji i razvije, što bi bilo osigurano ponovnim izborom Saše Jankovića na ovu funkciju", piše u saopštenju.

Udruženje je ocenilo da bi podrška Jankoviću bila "dokaz da i najznačajnije političke strukture podržavaju njegov nesumnjivo kvalitetan rad u proteklom periodu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Podeli: