PTT: Preživećemo i bahate ministre

Sindikati Pošte nazvali su izjave "ministra kulture u najavi" Bratislava Petkovića o Pošti skandaloznim, neodgovornim i opasnim.

Izvor: B92

Sreda, 25.07.2012.

13:29

Default images

Petković je u razgovoru za B92 o planovima za prebacivanje Narodnog muzeja u zgradu PTT rekao: "PTT danas, pa ko šalje više pisma? Pošta je danas postala besmislena pored ove elektronike".

Sindikat je najoštrije osudio ove izjave i poručio da je Pošta svugde u svetu jedan od četiri stuba na koijma počiva država, da nigde nije ugašena i da oni neće dozvoliti da se to dogodi u Srbiji.

"Pošta Srbije postoji već 172 godine i obavlja javnu funkciju u interesu građana Srbije. Samoodrživ je sistem, nije na budžetu, već isti puni redovno izmirujući svoje obaveze, a polovinu dobiti svake godine uplaćuje u budžet", ističe se u saopštenju reprezentativnih sindikata.

Sindikat PTT Srbije i Sindikat JP PTT Saobraćaja Srbija "Nezavisnost" su poručili i da ljudi i te kako šalju pisma.

"Pošta Srbije dnevno obradi preko milion pisama, za koje ministar u najavi tvrdi da ne postoje, a osim toga Pošta je nosilac projekta e-uprave, nosilac digitalnog sertifikata, vremenskog žiga i glavni je partner državnim organima kao što su sudovi i poreska uprava", navodi se u saopštenju.

Ističe se i da Petković "bagateliše objekat" koji je u vlasništvu Pošte i koji je zarađen vrednim radom zaposlenih.

"Pošta je kroz istoriju preživela mnoge osvajače, režime, ratove i bombardovanja i sigurni smo da ćemo preživeti i bahate ministre u najavi", piše u saopštenju u kome se najavljuje i "borba za radna mesta, preduzeće i imovinu po svaku cenu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: