Zaplena oružja i vojne opreme

U dve odvojene akcije na graničnim prelazima Srpska Crnja i Batrovci privedene su tri osobe i zaplenjena veća količina oružja, municije i vojne opreme.

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2009.

18:44

Default images

Na graničnom prelazu Srpska Crnja na granici sa Rumunijom, u automobilu poljske registracije u kojem su bili Darko P. (30) iz Beograda i poljski državljanin Adam K. (29) pronađena je veća količina vojne opreme i oružja, saopštio je MUP.

Pronađeni su: protivavionska granata, sablja, 26 bajoneta, 16 pancirnih prsluka, 15 šlemova, komplet minerske opreme, dva fara, 27 drvenih kundaka, 155 ašovčića, 24 komada školskih metaka "broving", postolja za puškomitraljez i tenkovski mitraljez, dvogled sa postoljem, PT lansirna kutija, tri kutije za municiju za puškomitraljez, optika, zaštitne maske, radio stanica, kutija za baterije, tri kutije prve pomoći i druga vojna oprema, saopštio je MUP.

Protiv osumnjičenih su podnete prekršajne prijave i novčano su kažnjeni 9.000 dinara, a sva vojna oprema je oduzeta, navedeno je u saopštenju.

Na graničnom prelazu Batrovci na granici sa Hrvatskom, u automobilu marke "mercedes", francuske registracije, pronađena je veća količina oružja i municije.

Policija je privela vozača tog automobila turskog državljanina Guduka Džujhana (50) zbog sumnje da je švercovao oružje.

U njegovom automobilu su pronađena četiri pištolja marki "Češka zbrojovka" kalibra 7,65 sa pet okvira, "Glok 19", "Pijetro Bereta" i "Smit i Veson", svi kalibra 9 milimetara, kao i okviri i 254 metka.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu privreden istražnom sudiji opštinskog suda u Šidu koji mu je odredio pritvor od 30 dana, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: