Vesti

0

Odlazeća vlada ostavlja milionski dug za komunalije

Autor: IJ

Izvor: Večernje novosti/Novi magazin

Odlazeća vlada ostavlja milionski dug za komunalije

Dug od 75 miliona dinara (650.000 evra) za komunalne usluge ostavila je odlazeća vlast u amanet novoj vladajućoj garnituri, saznaju Večernje novosti.

U poslednjih nekoliko meseci, država je krajnje neuredno plaćala račune za struju, vodu, grejanje i iznošenje smeća, tako da su se obaveze ministarstava, parlamenta, vladinih službi nagomilale do tih višemilionskih iznosa.

U Upravi za zajedničke poslove republičkih organa, koja je nadležna za plaćanje komunalija, otkrili su da je njihov najveći dug za grejanje - 39.577.079 dinara.

Novu vlast će sačekati i vasionski račun za električnu energiju od 26.292.897 dinara, neplaćeni trošak za vodu je oko 4,5 miliona dinara, a za smeće 4,2 miliona dinara.

Kako je objašnjeno, do ubrzanog nagomilavanja obaveza došlo je zbog Vladinog programa mera za održavanje fiskalnog deficita:

"Uprava za trezor svim državnim organima smanjuje mesečne kvote i zbog toga kasnimo sa izmirenjem obaveza za komunalne usluge. U skladu sa raspoloživim sredstvima, tražićemo mogućnost da u najkraćem roku izmirimo zaostale dugove", rekao je Nebojša Kešeljević iz Uprave za zajedničke poslove republičkih organa.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR