Druga generacija volontera Javno komunalnog preduzeća „Gradske pijace“ uspešno je završila jednogodišnji rad posetom poljoprivrednim gazdinstvima porodica Anastasijević i Škodrić iz Velikog Sela.


– Srbija se suočava sa visokom stopom nazaposlenosti, i u takvom okruženju mladi stručnjaci najčešće biraju da napuste zemlju u potrazi za boljim uslovima. Zbog toga je važno ponuditi im stručnu praksu, jer im ona osigurava veću konkurentnost na domaćem tržištu rada i lakše pronalaženje posla u struci. Treća generacija volontera započinje rad 1. avgusta, a od ove godine biće angažovani i studenti Pravnog fakulteta, koji će pored sticanja praktičnog iskustva, imati mogućnost da upoznaju i druge profesionalce koji godinama rade u struci i na taj način se dodatno pripreme za buduće zaposlenje, rekla je Marija Bošnjaković, menadžer za odnose sa javnošću JKP „Gradske pijace“.

U do sada održanoj 41 radionici odabrani studenti Poljoprivrednog fakulteta upoznali su se sa organizacijom rada JKP „Gradske pijace“, započetim projektima, kao i radom nadležnih ministarstava i prisustvovali brojnim seminarima i predavanjima od značaja za rad u ovom sektoru. Pored redovnih radionica, volonteri su učestvovali u organizovanju svih događaja koje je preduzeće sprovodilo.

Volonteri su tokom rada bili raspoređeni na svim većim pijacama koje se nalaze u sistemu JKP „Gradske pijace“, informisali proizvođače o njihovim mogućnostima za dalji plasman robe, a sa nadležnim republičkim inspekcijama sarađivali u vezi s monitoringom kvaliteta i bezbednosti hrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari