NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

Đilas: Prepustiti partiju najboljima

P. V. - M. B.

20. 07. 2012. u 13:02

Sukobi u vrhu DS ponovo isplivali u javnost, Đilas uputio pismo: Vreme da sagledamo greške. Petrović: Sve kažem u lice. Đurišić: Govorio sam da idemo u opoziciju

POLITIČKI razdor u vrhu Demokratske stranke ponovo je isplivao na površinu: Dragan Đilas, zamenik predsednika, otkrio je da je podržavao i Rasima Ljajića i Milicu Delević da uđu u novu vladu, iako se predsedništvo partije nije sa tim saglasilo.

U pismu od 18. jula adresiranom na vrh Tadićeve stranke, koje je u petak obelodanjeno, Đilas kaže:

- Greše svi koji misle da Srbija posle izbora 6. maja nije drugačija zemlja nego 2008. godine i zbog toga će te greške plaćati i u budućnosti. DS je izgubila izbore zato što je Srbija svojim glasovima loše ocenila četvorogodišnji rad stranke. To je realnost i izborni rezultat je lekcija iz koje bi što pre trebalo da se izvuku pouke. Zato je hrabrost danas dati kao opozicija svoje najbolje ljude budućoj vladi da rade ono što najbolje znaju. Možda će tako manje raditi za stranku, ali će isto ili više raditi za građane - poručio je Đilas Tadiću i kolegama.

Gradonačelnik Beograda upozorio je da je siguran način da DS sklizne do granice cenzusa i izgubi poziciju koju je gradila dve decenije ako se pravi da njene odgovornosti za poraz nema, a da su svi drugi krivi.

- Lično, nisam nikada bio pristalica velikih istorijskih pomirenja, strateških ili manje strateških saveza, za mene je uvek bilo dovoljno da li sa nekim mogu da radim posao za koji sam se kandidovao ili ne mogu. To možda nekada nije zvučalo dovoljno državnički ili vizionarski, ali jeste dalo rezultat koji je na izborima dobro ocenjen. Sagledajmo sve svoje greške, budimo pošteni i prema sebi i prema drugima i prepustimo i političku scenu i stranku najboljima među nama, jer se samo tako može reformisati i stranka i politička scena - zaključio je Đilas.

Potpredsednik DS Dušan Petrović nije želeo da se upušta u javnu polemiku sa stranačkim saborcima niti da komentariše sadržaj pisma i nesuglasice u vrhu stranke. Za "Novosti" je kratko poručio:

- Sve što imam da kažem o ljudima iz DS ja to i govorim isključivo na organima stranke ili njima u lice.

SJAJNA TROJKA ĐILAS je naveo da bi podržao i Gorana Ješića, ako bi mu vlast ponudila ministarsko mesto.
- Sve te ljude i ja bih pozvao da sam mandatar vlade, kao što bih zadržao i jednog Stankovića ili Ćirića. Odgovorni ljudi nemaju pravo da svojim bojkotom iz političkih razloga ne učestvuju u vođenju ove zemlje.

U otvorenu polemiku sa Đilasovim tezama ušao je Marko Đurišić, šef Izvršnog odbora demokrata, stavom, za "Novosti":

- Moramo da prihvatimo da smo na izborima doživeli poraz i da treba da idemo u opoziciju. To sam jedini rekao i na sednici predsedništva 21. maja. Bio sam, takođe, jedini koji nije nagovarao Tadića da se prihvati formiranja vlade posle poraza. Već duže vreme apelujem i na neophodnost promena u stranci. Što se tiče ideje da članovi naše stranke budu na odgovornim mestima u vladi, smatram da bi to bio nastavak politike neprihvatanja činjenice da smo izgubili izbore. A, ideju da državu treba da vode najsposobniji prvi je predložio Platon, a poslednji koji su to pokušali da sprovedu bili su komunisti. Svi znamo kako se završilo.

Analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da Đilas u pismu najavljuje svoj koncept, koji se mimoilazi sa oficijelnim stavom u vrhu DS, a da iza sebe ima kapital odličnog rezultata u Beogradu i zato zahteva koncesiju u upravljanju partijom.

* * * * * * *

DS NA VRAČARU DEMANTUJE TVRDNJE O ISKLJUČENJIMA

ŽIVKOVIĆ NIJE OTERAN

VEST da su demokrate na Vračaru dobile nalog da iz svog odbora izbace Zorana Živkovića nije tačna.

Predsednik Opštinskog odbora DS na Vračaru Bogdan Tatić dementovao je u petak za "Novosti" da se bivšem premijeru Srbije sprema "šut karta".

- Ni protiv jednog člana odbora se ne vodi disciplinski postupak, pa ni protiv gospodina Živkovića - ističe Tatić. - Poslednje okupljanje imali smo 3. jula kada je, nakon izborne skupštine, održan konstitutivni sastanak na kome je izabrano novo rukovodstvo Opštinskog odbora. Dnevni red sa te sednice je dostupan javnosti i može se videti da ne postoji tačka koja se tiče smene Zorana Živkovića. Posle toga se više nismo sastajali.

Bivši premijer Srbije Zoran Živković rekao je u petak za "Novosti" da se on nijednom prilikom nije ogrešio o stranački statut, pa mu je tim pre bilo nelogično da mu se sprema izbacivanje.

- Drago mi je što čujem da odbor kome pripadam nije pokrenuo inicijativu o mom razrešenju, jer za to i ne postoji razlog. Pre izborne skupštine uredno sam dobio celokupni materijal, ali nažalost bio sam sprečen da glasam. (N. P.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (129)

G-dja

20.07.2012. 13:23

Neka me neko ispravi ako grešim,da li Milica Delević bivša Djilasova supruga?Baš je Mile galantan ,ali na tudj račun.

zvezdili

20.07.2012. 14:18

@G-dja - Jeste ona bila njegova supruga,ali se mnogo puta dokazala kao inteligentna,obrazovana i sposobna.I nije slučajno na mestu na kome je.Bila bi tu i da nije bila njegova supruga.

zvezdili

20.07.2012. 19:11

@G-dja - @Ixan Sledeći tvoju logiku,ne mogu a da te ne pitam,šta je po tebi Vučić?Kadar,simpatizer ili nešto više u DS-u?Pa,on je dotičnu g-đu pozvao u svoju vladu i ponudio joj jedan od važnijih resora.Bitno je da si ti nastavio da nas deliš na kadrove ovih ili onih..Zašto recimo ne možeš da prihvatiš da neko kao Ja,jednostavno ceni njen rad i njenu ličnost?Srbijo međ´ šljivama...

marija

20.07.2012. 13:25

Ja sam uvek otkidala na Djilasa. Samouveren, bez dlake na jeziku, kulturno ironican, sposoban, uporan, covek sa stavom. Na sledecim predsednickim izborima glasacu za njega. Videcete, on ce sigurno biti kandidat...

Джек

20.07.2012. 14:35

@marija - Samouveren, bez dlake na jeziku, kulturno ironican, sposoban, uporan, covek sa stavom.... Госпођице-госпођо, прескочили сте господинову сличност са Ал Капонеом.

DRAGAN

20.07.2012. 13:34

Dakle, dil ove dvojice postaje čaršijska zabava! Smešno je koliko se đilas trudi da "instalira" svoja dva trojanska konja u redove naprednjaka, a vučko se kao brani da su oni tako savršeni kadrovi da Srbija sigurno propada bez njih! Evo danima se smejem mojim ukućanima, kako besne na sav glas, kako ih je vučko prevario! Ožvalaveo sam pričajući im da su njih dvojica u dilu odavno, ali nije vredelo! Dečko je skinuo masku i sad pokazuje svoje pravo lice! Tako nam i treba!

Dragana

20.07.2012. 13:51

Sada ne odgovara a vi iz ds-a ste uvek do sada insistirali da vecina bude ista u republicii na lokalu. Ostaje ti samo da pevas A sad adio, i ko zna kad, i ko zna gde.......

Bill

20.07.2012. 14:09

Koliko je meni poznata istorija DS, vojvodjanin je pisao politicki manifest DS, crnogorci su oteli na siliu stranku. Opet mi duznost nalaze da podsetim da, Dacic je mandatar da formir vladu a ne stranka koja je izgubila na demokratskim izborima. Vi niste polozili kvalifikacioni ispit.

Misa

20.07.2012. 14:14

Đilasu svaka cast. Redkost kod nasih ,,mlađih,, politicara. Čovek sa stavom, dosledan svojih političkih ideala i ljudskih principa. Blago Beograđanima sa takvim Gradonačelnikom.

Baš "blago" nama

20.07.2012. 16:53

@Misa - I jedva čekamo da spiska narednih 400 milki za neki novi most. Ne znamo šta ćemo od "oduševljenja".

dušan

20.07.2012. 14:28

Pa šta je tu čudno u stavu DS-a....?!...što neće da daje pokriće onima koj ih svakodnevno pljuju a sada mole sve redom pismene ljude u Srbiji da dođu jer im je kadar očajan!

domacin

21.07.2012. 09:57

@dušan - Dusane, pljuvacka politika je "imidz" DS stranke, tako su i poceli predizbornu kampanju, pa su zato tako i zavrsili.Upropastili zemlju, popljackali, ni malo samokriticnosti, samo nepostenje, i pljuvanje protiv kandidata . Sa vama iz DS-a smo videli dokle smo stigli, pustimo druge da rade svoj posao, a vi iz DS-a bolje ocistite svoj trulez, ako ne mislite da padnete na nivo SPO-a

Analitičar

20.07.2012. 14:30

Uredu je ovaj potez Đilasa da podrži Delevićku,ali izgleda mi da je ovaj put bio u manjini.Velika sujeta vlada vrhom DS što svakako nije dobro za tu stranku.

dušan

20.07.2012. 14:36

@Analitičar - Jedino što mu je to bivša žena sa kojom ima dve ćerke....da li je samo galantan ili...?!

rade

20.07.2012. 14:33

Smešno! Sada svi diskutuju o Đilasu,Milici,Ljajiću,Pastoru,Tadiću....a ne vide da sav cirkus i blokadu Srbije prave Vučić i Dačić svojim dilentantskim potezima u panici zbog sopstvenog lošeg kadra!

Profesor

20.07.2012. 14:35

Siguran sam da ovi iz DS nisu podržali Delevićku iz razloga što mnogi iz vrha DS su ostali bez fotelja.Rezonuju ako mi nemožemo u vlast nedamo nikome.To sigurno ima veze i sa izborima unutar ove stranke,a koji će se održati na jesen.

iskompleksirana sorta

20.07.2012. 14:37

Ne moze da se pomire sa prvim nacelom, Kopenhaskog sporazuma.

Procena

20.07.2012. 14:40

Iz dana u dan DS na siznenađuje sa svojim postupcima,ali negativnim.Zašto nisu pustili Milicu Delević kad već ima šanse da bude u vladi.Sam DS bi sigurno trebao biti zadovoljan da je iznedrio takav kadar,a moglo bi da im pomogne na nekim budućim izborima,ovako....

domacin

21.07.2012. 10:02

@Procena - Procena, pa njihov adut je bila Trivanka, koja malo prica ( da li malo ? ) ali glupo, i koja od svih kvalifikacija ima najbolju, da je POSLUSNIK ! zato i bojkotuju zelju Deleviceve, koja za razliku od Trivanke ima kvaliteta . Biti dobar politicar, ne znaci obavezno nabudzati usta ( grozno izgleda, sto joj neko ne kaze ? )i pljuvati po protivnickim strankama . Ali to pljuvanje je naucila od svog lidera !

Zix

20.07.2012. 14:51

Ako zaista misle dobro Srbiji, onda je DS trebao da podrzi ulazak Delvicke u Vladu. Ako nista drugo, bar bi znali sta se desava u Vladi, sto bi im bilo od koristi. Ovako, iako vlada jos nije formirana, sa prozivkama i napadima preko kontrolisanih medija izgledaju jeftino i iritiraju javnost.

domacin

21.07.2012. 10:04

@Zix - ZIX, ko je rekao da DS misli dobro Srbiji ? Oni su radili smao po diktatu i u korist svojih gazda, a nikako u korist Srbije . Zato tadic i besni, napada sve zivo, uvlaci se taciju, jer nije do kraja ispunio zadatak koji mu je dat !

igor

20.07.2012. 15:00

Све је то фино и супер само мени једна ствар не иде у главу, да један министар у влади има 9000 евра месечна примања... е то ми не иде никако у главу.. па Ј***М МУ М***Р шта он ради за те паре.. а скупштина увек празна...

Miroslav

20.07.2012. 15:00

Sve mi ovo miriše na puzajući rascep u DS-u. A bio bi i red jer su oni od 2000 god pa na ovamo mnoge cepali, kupovali poslanike, otimali mandate. Poslednji takav slučaj bio je 2008 kada su razbili SRS. Pravda bi bila da se i oni u DS-u sada međusobno malo ''pokolju''. A ono što je Daček 2008 uradio radikalima, sada je to isto uradio DS-u. Za sada sve ide u tom pravcu, daj Bože da se tako i završi. Dosta su žuti drugima krojili sudbinu.

Colle

20.07.2012. 16:06

@Posmatrac - Tako je, cuva svoje mesto i u Beogradu, a mislim takodje da "puca" i na mesto predsednika u DS-u, ili ce se ocepiti i napraviti novu stranku.

dimitrije

20.07.2012. 15:05

Kako ćemo mi građani da vam damo podršku kad vi u stranci ne možete da se dogovorite,jedni pričaju ovo drugi ono,ali to ne traje od posle izbora tako ste funkcionisali i pre izbora pa nam se skroz smučilo.

Violeta Horn

20.07.2012. 15:06

Njih godinama nije briga što nisu mogli da nadju zajednički jezik sa strankom koja je na izborima dobijala znatno više glasova od njih, već su išli u koaliciju sa "mrvicama". Najprirodniji bi bio savez najjačih. Pa zašto bi ih sada bilo briga za jednu ženu? Kakva god bila, po stručnosti i moralu, žena kod nas u politici nije mnogo cenjena.

gedza

20.07.2012. 18:27

@Violeta Horn - ne znam sta da ti poruchim Milice. jedino mogu da te pitam sledece.sta je primarnije, Srbija ili partija ? da li je sluziti Srbiji izdaja partije ??posebno, ako se ciljevi vlade poklapaju sa tvojim ciljevima i ciljevima partije kojoj pripadas. Verujem, u tvom stilu, da nerado prihvatas sopstveno obrazlozenje ? vreme ce, takodje, dokazati da si pogresila, zbog Srbije !

manojlo

20.07.2012. 15:15

Svaka stranka bi bila počastvovana osim naravno Demokrata,izigravaju da rade u interesu Srbije ali mi to izgleda još nismo dočekali od njih,niti vidim da oni imaju volju za to.

Rale

20.07.2012. 15:25

Drzava spiskala silne milione na izbore a pobednici prave razne koalicije sa porazenima......opet smo prevareni.......!!

ceca filipović

20.07.2012. 15:35

Očigledno je da mnogo škripi u DS-u kad ne mogu da se dogovore.Došlo je do previranja pa više i ne znaju koji im je cilj da li njihov lični ili ima još neko da misli na ovu upropašćenu državu.Samo gledaju kako će ko kome da smesti da prevari pa makar bio i pad rejtinga demokrata.

kondor

20.07.2012. 15:40

@Rade proslo je , nema vise , mozda za jedno dvadesetak godina ti tvoji dodju na vlast . Imali su sansu nisu iskoristili , upropastili sansu , drzavu i narode . Mozda ni ovi nece biti bolji , ali vredi pokusati sa izmenama .

zdravko šestić

20.07.2012. 15:44

Izbori su prošli sad treba da se prihvatite posla,kako sutra mislite da vladajuća koalicija išta vas pita kad ne želite da pomognete Srbiji,kako ćete da kritikujete amandmane kad nećete da učestvujete u tome.Da li vi uopšte želite bolju Srbiju ili su bitne samo fotelje?

mika mitrović

20.07.2012. 15:52

Greške je veoma teško racionalno sagledati onaj koji je izgubio,uvek će naći za sebe neka opravdanja iako one možda nisu na mestu.

Sumrak

20.07.2012. 16:20

Ovim pokusajem da pokaze kako zaboga misli na gradjane (u sta ce zaista bilo koga vrlo tesko ubediti, pogotovo ovako mlakim govorima) pokazao je samo da ne postuje hijerarhiju svoje stranke i da je sam sebi bitniji ne samo od ostatka drzave nego i od sopstvenih prijatelja u DS

zare

20.07.2012. 18:05

@femili member - Pa. podrzao ju je planski, da bi ga sutra čupala kad dodje vreme da odgovara na mnoga pitanja.

gadafi

20.07.2012. 17:29

dragan pokjazuje da je srbija iznad partija bravo.a ne ko drugi nismo mi prosli pa sto drugi koji zasluzuju da pomognu srbiji da budu u vladi. vi tadicu i oni koji vas podrzavaju ste proslost jel vam narod vise ne veruje, pa ne damo da i drugi koji zasluzuju pomognu srbiji ko ste vi da odlucujete u tudje ime.primer ;ja imam dve leve noge ne mogu ni u trecu ligu da igram ali ja hocu da sastavim reprezentaciju budem kapiten nece me niko pa ja niko ne dam da i oni koji treba da igraju igraju.

dušan

20.07.2012. 18:33

@gadafi - Da da...Đilas stoji iznad interesa partije,naročito kad gura bivšu ženu i majku njegove dve ćerke...baš ste"dosledni"u komentarima!

aca

20.07.2012. 19:06

@gadafi - Steta , Dusane bas ne razumes pozadinu ovih desavanja. Upravo je velicina Djilasa u tome. Predlaze bivsu suprugu jer zna da vredi u poslu kojim se bavi. A to sto vise nisu u braku, to su privatni razlozi. Kada to budes shvatio bice sve ok. Nju cene svi. Znaci ona treba da bude u vladi za dobro Srbije, a ne da li se to svidja ili ne "pozeru". Uostalom uskoro ga nece ni biti na politickoj sceni a za Delevicku ce biti svugde mesta.

dušan

20.07.2012. 20:49

@gadafi - @aca..vidim da si ti sve "shvatio".Blago tebi kad još veruješ u deda mraza!Za dobro Srbije vlada može sarađivati sa svim strankama,tražeći što širu podršku u nekim važnim odlukama za naciju...zvati samo pojedince iz opozicionih stranaka se zove podrivanje i u normalnom svetu ima svoje ime..ali nije za objavljivanje!..pozdrav!

aca

20.07.2012. 21:44

@gadafi - OK Dusane sad kad si mi tako lepo "objasnio" sve mi je to mnogo bolje. Ali ovo nije normalan svet. U normalnom svetu 6. partija po uspehu na izborima ne drzi sve finansijske poluge godinama kao ovde!!! Verovatno tako treba. U svakom slucaju hvala na razmeni misljenja. Pozdrav.

@

20.07.2012. 22:10

@gadafi - Hocete da kazete da Francuska ne pripada "normalnom svetu" posto su Sarkozijevi konzervativci u vladi imali nekoliko socijalista, nama najpoznatiji je B.Kusner sef diplomatije a bilo ih je jos.

aca

20.07.2012. 18:42

Ovo je je jos jedan dokaz da su jedino zdravo tkivo u DS DJilas, Delevic, Rasim. Ostala amorfna masa nestace u sopstvenom beznadju. " Pozer" vise ne zna sta ce sa sobom i za koji mesec nestace sa politicke scene. Na rukovodece mesto doce zdrave snage i DS ce krenuti punim jedrima napred. pantelija u penziju a "pozer" na basket. Samo tako i nikako drugacije. Pozdrav Djilasu i Rasimu, kao i Delevicki koja nema snage da se odupre "pozeru".

zoki

20.07.2012. 22:55

@aca - Aco, ti da se razumes u politiku, onda bi verovatno znao da Ljajic nije clan DS, idi momce igraj jamba negde sa drustvom, mani se komentara.

aca

21.07.2012. 13:39

@aca - Idi ti druze igraj jamb. Pa normalno da se zna da Rasim nije u DS ali je svakako bio kao koalicioni partner!!! Sto volim vas sto sve znate, zato je i Srbija tu gde je. Covece iz koje si ti price?

dušan

20.07.2012. 19:25

Pa nije politika fudbal pa da prelaziš iz kluba u klub. Da se to desi posle 2-3 godine neke vlade i razumero bih, ali tek su prošli izbori, ljudi...Pre bih rekao da je ovo sramotna kupovina ljudi iz opozicije.A kad neko to odbije treba mu čestitati na doslednosti a ne čuditi se što odbija takvu "priliku"!Izvrnuli ste naopako merilo vrednosti ljudskog morala! Pravite sami već jednom tu vladu i prestanite da zamajavate ovu zemlju!

crni gruja

20.07.2012. 19:46

Da li je to na pomolu nova struja u DS ili nova stranka na političkoj sceni Srbije?

pera

20.07.2012. 20:10

Ako je nije podržao kad je trebalo plašim se da bi je sad ispustio iz ruku. I on i ona će kao stručnjaci malo u opoziciju da vide kako se deca hrane kad nisi na vlasti. MInistarstvo inostranih poslova, ponuditi Vuku Jeremiću iako se digla tolika galama na njega. Dečko je patriota ali mu nije mesto u DS sa nekima ionako su ga ti neki zamalo oterali iz diplomatije. Eto sa kim treba praviti ozbiljan razgovor a to sigurno nije MIlica Delević bivša gospodja Djilas.

mikecc

20.07.2012. 20:13

Djilas ovako nije pricao pre izbora vec je njegova stranka samo pljuvala protivnike,naprotiv Vucic je odavno pominjao da u vladu nece ulaziti samo partijski kadrovi vec ljudi koji su strucni i dobro rade svoj posao i evo tako je i retkim pojedincima iz ds ponudio da i dalje obavljau posao u korist gradjana a ne stranke,ja podrzavam SNS i ova vlda ce dasleko bolje raditi od predhodne

gadafi

20.07.2012. 20:33

dusane ne pripadam nijednoj partiji.ali volim srbiju i uvek cu da je volim bez obzira ko je na vlasti.nije dragan predlozio svoju bivsu suprugu nego je to u interesu srbije i drugi su je predlozili;

dušan

20.07.2012. 21:23

@gadafi - I ja volim Srbiju ali ovo smatram politikom za domaću upotrebu,drugim rečima imamo većih problema od toga...jedino ne razumem čuđenje ako neko iz DS-a nema blagoslov da pređe u vladu SNS-a, a to bih rekao i u obrnutoj situaciji..

rade

20.07.2012. 21:28

Dragi moji pobednici izbora,pazite dobro da se DS ne podeli pa na kraju imamo dve stranke slične sa po 20%....sanjajte samo o neprijateljstvu Tadića i Đilasa..hahahah..hvaleći sada Đilasa sami sebi kopate raku!

Mad Max

21.07.2012. 12:48

@rade - Rade, sta se stobom desava, jedino mesto gde ce DS otici je zaborav, jer oni ne da nemaju nijednog strucnjaka, u bilo kojoj oblasti, vec sve same lopove. Covece, o kakvih 2 puta 20% ti pricas. Verujes li ti u to?

rade

22.07.2012. 04:07

@rade - pa zašto se ti onda uzbuđuješ...vi imate stručnjake,Velju,Mrku,Krku...itd.Uživaj Mad dok možeš,jer će trajati kratko!

mirko

21.07.2012. 12:56

@Mirko - Nema svi učeni i pošteni su kupili diplome, završili večernje škole, uzeli od države stanove i vode SNS.

Mimomir Maksimcev

21.07.2012. 13:26

@Mirko - Najsposobnijeg je DS oterala iz svojih redova i optuzila za korupciju. Goran Knezevic, gradonacelnik Zrenjanina je izopsten nakon sto je Tadic, u boljsevickom stilu, pokrenuo "borbu protiv korupcije u nasim redovima". Nakon sto je Knezevic uklonjen prestala je i "borba protiv korupcije". Umesto Knezevica gradonacelnik je postao Hrvat koji je sluzbenim kolima sa vozacem i citavom porodicom putovao u Istru i ostao gradonacelnik, a Vojvodina uz blagoslov DS postala republika. Tu stranku treba zabra

Tomo

20.07.2012. 22:54

Čestitam gospodinu Đilasu na normalnom i ispravnom stavu o ulasku Delevićke i Ljajića u novu vladu. Samo se tako može napred, da u prvi plan isplivaju sposobni i odgovorni kadrovi a ne partijski poslušnici. Kako drugačije doći do departizacije glavnih poluga u ovom društvu.Tomo Radusin iz Novog Sada

milos

21.07.2012. 10:13

@Tomo - Hahahahaha pa posle da okrive opet DS kako je toboze priznala Kosovo. Smesni ste!!!

Napred Djilas

20.07.2012. 23:37

Ipak Djilas vise voli ovu zemlju od Tadica koji uzgred ima i sumnjivo poreklo. Go Djilas imas i jace prezime od bivseg.

Bokelj

21.07.2012. 10:28

@Napred Djilas - Aktuelni predsjednik SAD ima najmanje američko pretzime pa je predsjednik SAD

Go Djilas

21.07.2012. 10:46

@Napred Djilas - Neznam za to, al znam Milovana Djilasa starog komunistickog disidenta modernih pogleda i znam da je porijeklom iz Crne Gore bio. Dok za Tadica nisam siguran postoje klipovi gde je izjavljivao da je delom hrvat, nemam nista protiv hrvata i nisam nikad voleo da verujem u teorije zavere ali mozda je stvarno hteo da odradi jedan "inside job" prokleto dobro mu je islo.

miraculix

21.07.2012. 01:29

evo chuvam dobru flashu vina. otvoricu je uskoro, kada se zuti raspadnu.. za fotelje dace sve.

Dragan bgd

21.07.2012. 02:17

Ja se iskreno nadam da Srbija vise nije ista kao u proteklih 12 godina.Takodje se iskreno nadam da ce buduca vladajuca struktura sve privatizacije iz tog vremena da preispita,kao i bogatstva gospodu iz DS-a.Kakva more opozicija,svi ce oni zavrsiti u zatvor,prisvojeno vratiti u budzet Srbije i razvoj privrede moze napokon da pocne.Takodje se nadam,da ce DS zavrsiti kao SPO a LDP za njima,pravo u korpu za smece.Dosta je vise stranih placenika i poltrona u ovoj zemlji.

Pera

21.07.2012. 02:25

Cestitam gospodinu Djilasu...sada,zaista,mijenjam misljenje o njemu...najzad primjecujem i jdnog patriotu u DS...jos jednom,bravo Dragane!

mike kos

21.07.2012. 03:48

Interesantno....Toliko komentara na bezvezan politcki tekst ....a hrane i posla sve manje u Srbiji....

milos

21.07.2012. 10:37

@mike kos - Pa nema sta tu da je interesantno, upravo je upitanju pokusaj da se nesto zaradi... Stranacke centrale rade!

Zorica J.

21.07.2012. 06:32

Zar nije Đilas mađarsko prezime?? Ovde u Mađarskoj ima puno njih koji se prezivaju " Đilas ".

Mimomir Maksimcev

21.07.2012. 13:17

@Zorica J. - To su asimilovani Crnogorci. U vreme Austrougarske sprovodjena je asimilacija prilikom upisa u maticne knjige rodjenih. Moj otac Bozidar je bio (zvanicno) Silvester, stric Zlatomir je "polatinjen" Aurel a tetka Nadezda je postala Esperanca. Zamislite, Esperanca Maksimcev!

Нови српски шеф без бубица!

21.07.2012. 07:54

Bice vrlo zanimljivo znati na koga ce nakon toga da baca krivicu, kad danas nije zadovoljan sam sa sobom.

KK

21.07.2012. 08:20

Konacno je i ne-omiljeni Dukanovic rekao da su crnogorci i ostali vodili Srbiju u propast a narod stalno birao nametnute?Jos niste poceli da pisete o izjavama i stavovima bivseg a ima ih za sapunsku seriju?Cudno da neko zivi i ima kucu makar od kartona a sta je to radio i koga obmanjuje beskucnik?

iz-mog-ugla

21.07.2012. 09:28

U principu podržavam mišljenje gospodina Đilasa, jer ova zemlja može izmileti iz blata u kome se nalazi samo ukoliko imamo nacionalno jedinstvo u stvarima koje su najbitnije za našu zemlju. Kontinuitet u spoljnoj politici i snaženju srpske pozicije na međunarodnoj sceni, danas nam je najbitnija misija, jer gubimo suverenitet ukoliko kao poslušnici slušamo samo Brisel i Vašington.

ZeljkoPg

21.07.2012. 09:28

Jedan Đilas je dosta u istoriji ovaj bi bio gori i crnji samo da se docepa vlasti.

ns

21.07.2012. 09:44

Djilas bi trebao da predvodi DS, ja sam uvek glasao za njih sem na ovim poslednjim izborima jer se stranka inskompromitovala sa Tadićem koji je podcenio većinsko Srpsko stanovništvo zarad vlasti i svojih ličnih interesa, zatim onaj iz Šapca, pa onaj Dulić malverzacija, pa Šutanovac, to su ljudi koji su DS doveli u ćošak.

Dragan

21.07.2012. 09:55

Cista demagogija.Gopodo dok neko ne odgovara za ucinjeno iz vase stranke,necete biti u poziciji.Trla baba lan....

ZeljkoPg

21.07.2012. 10:40

Nije madjarsko vec crnogorsko zar ste vec uspjeli zaboraviti Milovana Djilasa i njegove politicke vratolomije i Tadic je crnogorsko prezime.

rade

21.07.2012. 12:30

@ZeljkoPg - @ZeljkoPg...studiraj malo istoriju srpsku!Počni od Njegoša...

rade

21.07.2012. 16:32

@ZeljkoPg - ĐILAS...turcizam:trkač,skakač.raspusnik;..đilasati-skakati u visinu.

ZeljkoPg

21.07.2012. 16:50

@ZeljkoPg - Rade sasvim dobro poznajem istoriju srpsku narocito dinastiju Petrovic-Njegos.

rade

21.07.2012. 18:25

@ZeljkoPg - to svi kažu u Crnoj Gori ali im se posle iz reči i dela vidi drugo..priznali su KiM a da nisu ni pocrveneli a kamoli protestovali!Šta bi na to rekao Vladika??

ZeljkoPg

21.07.2012. 21:13

@ZeljkoPg - I potrazi nove informacije o Mirku Cvetkovicu posto nece da mi objave komentar.

serbon

21.07.2012. 10:41

Ako su vam Trivan Čomić Šutanovac Mićunović najbolji onda vama zaista nema spasa. Ko su vam najgori

markobg

21.07.2012. 16:11

@serbon - kad pomene micunovica u stavu mirno pogledaj klip micunovoc student predvodnik protesta ispred studenata u vreme tita

dušan

21.07.2012. 18:53

@serbon - @markobg..ako si ironičan,Mićunović je barem protestovao.Cela njegova karijera je anti-komunistička..

mirko

21.07.2012. 11:12

Đilasov stav bi bio prihvatljiv da je u pitanju kredibilna vlada, od koje se mogu očekivati neka pobiljšanja. Ali slati najbolje kadrove u vladu Dačića i Vučića da sa Veljom,Mrkom,Dinkićem,Obradovićem, i još ko zna sa kime još lošijim i od ovih radi u "interesu građana" je kontraproduktivno.Ako Đilas misli da je program ove vlade dobar, i da ima perspektivu, neka se priključi toj ekipi on lično, ogromna većina članova DS ne misli tako.

kiza

21.07.2012. 11:45

Idu iz greske u gresku,Tadic kao gubitnik treba da ode u storiju.Odmah posle izbora poslao sam i mejl da se ne igraju i predloze ga za premijera.Nek dokaze da je demokrata i sam se povuce a ne da urusavaju stranku svojim odugovlacenjima.

markobg

21.07.2012. 16:09

@kiza - a sta bitrebao nikolickoji je dva put gubio izbore od tadica on bi odavno trebao da bude u penziju ...

Pozdrav iz Gize

21.07.2012. 11:57

Srbija se otvara, a sef bezbednosti zatvara, i povlaci svoje sa sobom kao Faraon.

Putin

21.07.2012. 12:23

Možda treba da okrivite prevarene i gladne glasače koji i pored indoktrinacija nisu želeli da glasaju za vas.

darko

21.07.2012. 15:36

@rade - Ti si verovatno hteo sa tim nešto da kažeš ali vrlo nedorečeno i uzgred Tomislav nije hrvatsko ime .

Bre Bre

21.07.2012. 15:46

@rade - Na koje Hrvate misliš? Ono pleme što se sa Balkana razbežalo po belom svetu u 17 veku? To što se neki Hrvatski kralj zvao Tomislav ne znači da je to Hrvatsko ime. Ja koliko znam pravih Hrvata više nema na Balkanu, a u sadašnjoj Hrvatskoj žive Srbi pošto se svi služe Srpskim jezikom tamo i imaju Srpska prezimena.

rade

21.07.2012. 17:18

@rade - Kralj Aleksandar II Karađorđević je dao imena svojim trojici sinova u čast tri konstitutivna naroda Kraljevine SHS...valjda je nešto znao o imenima pre nego što ih je krstio?!

Nikola

21.07.2012. 17:32

@rade - Wikipedia:Touma-arapski,TOMA-bug.,srpski;Tomas-danski,eng.,nem.,..Tomaso-ital.,TOMISLAV-hrvatski;Tamaš-mađar.,Foma-ruski;Tomaš-češki......itd...Uzaludno svađati se,među srbima ima ljudi sa imenom Tomislav, Ali samo ime je čisto hrvatsko.Mnogi su dobili to ime zbog jugoslovenstva roditelja ili krsnog kuma...mi slavimo Svetog Tomu a hrvati Svetog Tomislava, a radi se o istom svecu..

Gordana

21.07.2012. 18:12

@rade - Barem je to lako proveriti.Idite na"poreklo imena wikipedia"....tačno je da je to hrvatsko ime...

dušan

21.07.2012. 19:50

@rade - Hahahahahaa...Znači i Wikipedia je protivnik srpskog naroda..treba je uhapsiti ili streljati!Glasajte protiv istine...smešni ste!

гром

21.07.2012. 12:46

Слика је врх; најбољи део чланка! и не каже се бадава да слика говори више од хиљагу речи!

Zoran Smederevo

21.07.2012. 12:49

Pa da je Srbija pravna drzava, a na vasu srecu nije, jer ste je takvu napravili, vi bi svi trebalo da idete u zatvor i na smtne kazne osudjeni zbog unistavanje drzave u potpunosti.Privredu ste upropastili, a zemlju odveli u duznicko ropstvo kod MMF i EU bez ikakvih sansi da se izvuce jer nema sa cim.Privreda ne postoji .A da ne pricam o rasparcavanju zemlje i izdaji nacionalnih interesaVojska ne postoji a ono sto je ostalo postalo je NATO servis,vasi jadni generali koji su izdali drzavu ALI.

M

21.07.2012. 14:02

@Zoran Smederevo - Sad su na vlasti ,,patriote'' i evo im sanasa da uhapse i ove sa slike i Cedomira Jovanovica i Dinkica kako je obecano ... Ako ne urade tako mislim da oni zasluzuju robiju jer su ovi predhodni (izuzev Dinkica) u pravu !!!

Doktor Mladen

21.07.2012. 13:07

Vi ste stranka koja se ruga ovom jadnom napaćenom narodu. Bahati surovi bezobzirni pioni stranih vladara.

Posteno

21.07.2012. 13:17

Ako je tacno da je zena sefa bezbednosti ostavila, moram nju da pitamo kako je to postigla i dali je jos uvek prati.

deki,aca i toma smederevo

21.07.2012. 13:45

DS posle katastrofalne politike mora da se pocepa i to ce iskoristiti DSS i Ldp koji ce usisati deo clanstva i glasaca .Jedini spas je pobeda Zivkovica.

mrmot

21.07.2012. 18:30

@deki,aca i toma smederevo - Mislis Zivkovica koji nam je iz Nisa dosao u Vojvodinu da gaji grozdje i pravi vino! A nikada nije imao iskustvo niti bilo kakvo znanje o vinarstvu. Ali zato je znao kako da uzme nepovratne stotine hiljada evra od drzave jer je bio insajder. E jeste, bas nam takvi trebaju! Naj gori od losih!

Zoran

21.07.2012. 16:16

Gospodine Đilas, vi ste pokazali kako umete da birate saradnike, eto, prvi primer je ovo sa ''BusPlus'' sistemom u Beogradu i maltretiranjem ljudi. Kada ste toliko dobar menadžer zašto nam ne odgovorite gde je Veljko Vlahović, direktor ''Apex International'' firme koja je dobila, uz vaš blagoslov, posao na nekom sumnjivom tenderu? Zašto se ne pojavi u javnosti i kaže nešto zbog svinjarije koja se već 7 dana odvija na ulicama Beograda? Ili možda nije više u Srbiji?

anđeo

21.07.2012. 17:29

Pukli ste! I to je to.Na nuli ste.Želim Vam sve ono što ste želeli i ostalima na poltičkoj sceni u Srbiji!

Doctor

21.07.2012. 20:30

Gospodine Djilas, vi biste "da zadrzite Zorana Stankovica", coveka koji je dokrajcio srpsko zdravstvo i koji ni jedno obecanje nije ispunio!? To bi vam isto bilo kao da ja, kao doktor, preporucujem ko treba da vodi telekomunikacije. Uostalom, vodite tog Stankovica svojoj kuci, all vam je tako dobar. Mi u zdravstvu jedva cekamo da se oslobodimo njegovog ministrovanja. Dosta je bilo!