Najnovije vesti
Vesti Politika
Olja Bećković: Ilić me napada po koalicionom sporazumu

Olja Bećković: Ilić me napada po koalicionom sporazumu

Lider Nove Srbije Velimir Ilić ponovo je zasuo uvredama autorku i voditeljku emisije „Utisak nedelje“ Olju Bećković. On je juče u sedištu svoje stranke upitao da li je ona „zdrava“ i zaključio da bi je trebalo „pravno preispitati“.

- Ja više ne razumem gospođu Olju Bećković, šta više ona hoće od mene, da li je ona normalna i molim odgovorne ljude na B92 da je pošalju na analizu. Vi znate da se ovih dana vodi jedna izuzetna velika hajka u Srbiji protiv mene. To stvarno nije dobro. I to su isti oni koju su vodili hajku godinama, oni i dalje nastavljaju nešto da pričaju - rekao je Ilić.

Ovo je samo jedan u nizu napada i uvreda koje je potencijalni ministar izneo u poslednjih desetak godina na račun novinara, kolega političara, pa čak i policajaca. Bećkovićevu je prvi put izvređao 2002, još dok je radila na Studiju B, kada je u svojoj emisiji ugostila Nebojšu Čovića, tada funkcionera Vlade Srbije, koji je Ilića javno prozvao.

Šta je ovog puta bio povod burnoj reakciji, nije poznato. Voditeljka „Utiska nedelje“ za „Blic“ kaže da veruje da njeno „pravno preispitivanje ima veze sa jednom tačkom koalicionog sporazuma“ koji su nedavno potpisali lideri koalicija oko SNS, SPS i URS.

- Pretpostavljam da je pravno preispitivanje o kome govori Ilić u direktnoj vezi sa tačkom koalicionog sporazuma koja govori o slobodi medija, ukidanju cenzure i uslova za autocenzuru. Kako bi drugačije mogli da me pravno preispitaju? Ako ja nemam prava da pitam, onda se to verovatno odnosi na tu tačku sporazuma - kratko je rekla Olja Bećković.

U prošloj emisiji „Utisak nedelje“, Bećkovićeva je postavila pitanje Aleksandru Vučiću, v.d. predsednika SNS, da li će Velimir Ilić biti ministar. Lider naprednjaka je izjavio da o tome tek treba da se razgovara.