Novosadski biciklista umro na putu za Olimpijadu

Biciklista Milorad Majkić, najstariji član novosadske ekspedicije koja je pre tri dana dvotočkašima pošla na Olimpijske igre u Londonu, preminuo je jutros kod mesta Šolt u Mađarskoj, saznaje Radio 021.
Biciklista Milorad Majkić, najstariji član novosadske ekspedicije koja je pre tri dana dvotočkašima pošla na Olimpijske igre u Londonu, preminuo je jutros kod mesta Šolt u Mađarskoj, saznaje Radio 021.

Njegov saputnik Dragan Furtula kaže za 021 da je šezdesetpetogodišnjeg Majkića srce izdalo na putu, ali da i pored brze intervencije hitne službe, koja je na lice mesta stigla helikopterom, nisu uspeli da ga povrate u život. Furtula dodaje da ekspedicija nastavlja put prema Londonu, budući da je to bila velika želja njihovog preminulog prijatelja.

"Ne mogu da vam opišem kako se osećamo, budući da smo i sami pokušavali da ga oživimo, ali spasa mu nije bilo - umro je na licu mesta. Nakon tragedije, s obzirom na to da je dolazak u London bio njegova praktično poslednja želja, mi smo pričali, i odlučili da ipak nastavimo put", utučen je veliki prijatelj preminulog bicikliste.

Majkić je bio profesor fizičkog vaspitanja u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Futogu, a putovanje dvotočkašem na Olimpijske igre bila je njegova životna strast. Biciklom je već išao na dve Olimpijade, do Atine, kada je knjigu s potpisima Novosađana predao Nikoli Grbiću, i četiri godine kasnije u daleki Peking, kada su pozdrave Novosađana primili Jasna Šekarić i Miloradu Čavić. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • Dejan Stojanović

    17.07.2012 09:58
    :(
    "Istinska,prava smrt ne nastaje zbog starosti ili bolesti.
    Istinska smrt nastaje zaboravom. "Znam da sada tamo gde vas više ništa ne može povrediti,zaboleti,rastužiti.....
    i znam da nas sve sad šeretski gledate......
    Neka duša vaša nadje večni mir...
  • Perica

    17.07.2012 09:47
    65 god
    Zao mi coveka kao coveka ali .......
  • 16.07.2012 20:40
    Babo zna
    Ma aj ba sta pricate gluposti i temperatura koji ste hajvani , kad "Cuka" otkaze a imas 65 godina znaci doslo je do suzavanja krvnih sudova deposit masti kalcifikacija itd krv ide nazad i BUM ovo je samo slucajnost smrt ga je cekala prije ili kasnije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija