Četvrtak, 12.07.2012.

08:27

Jeremić tražio platu od 10.000 $

Prema specifikaciji koju je Vuk Jeremić predao vladi Srbije, za njegov kabinet u Njujorku do oktobra 2013. treba izdvojiti 7,3 miliona dolara, piše Blic.

Izvor: B92, Blic

Default images

Iz te specifikacije proizilazi i da Jeremić, koji sada obavlja funkciju predsedavajućeg Generalnom skupštinom UN, neće imati platu od 5.000 dolara, kako je više puta isticao, već bi on trebalo da prima 10.000 dolara, saznaje Blic.

Prema dokumentu u koji je Blic imao uvid, Jeremić je tražio i poseban budžet za propagandu u iznosu od 375.000 dolara, a građani Srbije bi trebalo da plaćaju i kiriju za stan njegovom vozaču na koju bi trebalo da ode preko 6.000 dolara mesečno.

Za benzin i kancelarijski materijal Jeremić je zatražio 280.000 dolara, za selidbu 112.000, a za kopir aparate, štampače i telefone 300.000 dolara.

U obrazloženju za zahtevane troškove, Jeremić je naveo, kako Blic piše, da UN obezbeđuju samo najneophodnija sredstav koja su nedovoljna za obavljanje funkcije predsedavajućeg 67. generalne skupštine UN.

Podsetimo, troškove Jeremićeve kancelarije u Njujorku javno je kritikovao gradonačenik Beograda i zamenik predsednika DS Dragan Đilas, koji je rekao da je 7,3 miliona dolara za kancelariju Jeremića u Njujorku sramotno.

Jeremić je potom odgovorio na tu javnu kritiku, rekavši da ti navodi nisu tačni i da novac za njega nije odobren, kao i da bi Đilas bio poslednji koji bi trebalo da ga kritikuje, osvrćući se na troškove izgradnje Mosta na Adi.

Nedugo zatim u javnosti se pojavila informacija koju je potvrdio i sam Jeremić gostujući u Utisku nedelje na B92 da je za kancelariju u Njujorku već odobreno 2, 9 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

281 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: