Prvi niški skejt park (VIDEO)

Regionalne vesti - Sreda 11.07.2012 - 15:02

Niš je napokon dobio skejt park. Na popularnom Tutinom terenčetu kod Gabrovačke reke nedaleko od tržnog centra 'Merkator' postavljen je plato sa elementima za skejt – egzibicije.

Radove su izveli Putinžinjering iz Niša i Freaks Division iz Beograda a projekat je finansiran sredstvima iz Uprave za kulturu, omladinu i sport.
 
Prvi niški skejt plato služiće za vežbanje i trening klubovima koji se bave ekstremnim sportovima, ali i amaterima i rekreativcima, kažu u Upravi za sport. Na platou površine 650 m2, postavljeno je 7 elemenata sa različitim kombinacijama. Park je gradila firma Freak Division, koja oko 5 godina postavlja skejt parkove u Srbiji.
 
Skejteri kažu da ovaj ekstremni sport, tek treba da zaživi kod nas.
 
Kako ovi momci kažu, ovakva urbana mesta, pored bavljenja sportom podstiču i druženje kod mladih. Na ovaj teren čekali su oko 7 godina. A najavljuju, da će, kada ga budu bolje isprobali, ovde uskoro organizovati i takmičenje, na kome će okupiti skejtere iz cele Srbije.
 
 

CityOfNis

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: