Iza kulisa nove vlade

Nacionalne vesti - Sreda 11.07.2012 - 12:00

Na preambiciozne zahteve Krkobabićeve stranke, lider socijalista odgovorio oštro i zapretio da će u novu vladu, umesto PUPS-a, ući DSS.

Dačić pretio PUPS-u Koštunicom? Dačić pretio PUPS-u Koštunicom?
Na sastanku lidera koalicije SPS-PUPS-JS, koji je trajao do kasno u noć, mandatar za sastav nove vlade Srbije Ivica Dačić poručio je liderima PUPS-a da će, ukoliko ne potpišu koalicioni sporazum, to učiniti Demokratska stranka Srbije, saznaje Telegraf!
 
Sastanak lidera Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije završen je, kako je saopšteno, tako što su PUPS i socijalisti rešili nedoumice.
 
Ivica Dačić je na tom sastanku jasno poručio ljudima iz PUPS-a da biraju da li će potpisati sporazum ili će umesto njih to učiniti DSS.
 
Iako iz PUPS-a tvrde da nikakvog ucenjivanja od strane SPS-a nije bilo, naš sagovornik blizak koaliciji oko socijalista kaže da su pregovori bili tvrdi i mučni.
 
- Do poslednjeg trenutka PUPS je iznosio ogromne zahteve, koji su u očima koalicionih partnera izgledali nerazumno. Bilo je tu i zahteva da u podeli javnih preduzeća dobiju “Telekom”, da uđu u BIA, da dobiju nekoliko ministarstava… Ipak, Dačić im je jasno stavio do znanja da će vlade biti i bez njihovih 12 poslanika tako što će Koštunica omogućiti formiranje većine – navodi naš izvor.
 
Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da je dogovor o novoj vladi Srbije definitivno postignut, demantujući da je PUPS tražio neke nove funkcije.
 
Predsedništvo PUPS-a zatražilo je ranije da se koalicioni sporazum koji je predložila Srpska napredna stranka za formiranje nove vlade Srbije dopuni jasnim definisanjem broja ministarstava koje će pripasti svakoj od koalicionih stranaka.
 
Na toj sednici je razmotren predlog koalicinog sporazuma, koji je Krkobabić nazvao “patrljkom”.
Telegraf

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: