PUPS neće potpisati koalicioni sporazum

Potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić izjavio je da PUPS neće potpisati koalicioni sporazum i da nije zadovoljan tretmanom u pregovorima oko formiranja nove vlade.
Potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić izjavio je da PUPS neće potpisati koalicioni sporazum i da nije zadovoljan tretmanom u pregovorima oko formiranja nove vlade.

Posle sednice Predsedništva PUPS-a, saopšteno je da je proces formiranja vlade još uvek otvoren i da će se videti hoće li biti trećeg pokušaja.

Krkobabić je novinarima, po završetku višečasovne sednice Predsedništva, rekao da, kako ga je nazvao skraćeni sporazum, može da bude samo polazna osnova za definisanje koalicionog sporazuma, koji će tačno utvrditi nadležnosti i podelu resora članica koalicije. "Ne tražimo ni manje, ni više od onoga za šta preuzimaju odgovornost koalicioni partneri. Ovde (u sporazumu) o tome nema ni govora. Vlada SPS-SNS-URS za nas nije prioritet ukoliko se ne nastavi niz sa PUPS-om", upozorio je Krkobabić i naglasio da "i posle drugog pokušaja formiranja vlade, može da usledi i treći, ali i novi izbori".

Krkobabić je potvrdio da će tokom dana razgovarati sa Dačićem, ne precizirajući ni vreme ni mesto i naglasivši da to ne zavisi od PUPS, koji je "dostupan 24 sata za razgovor".

Mandatar za sastav vlade Ivica Dačić ranije je rekao da razgovor o resorima još nije završen, ali je potvrdio da će šema "osam plus pet plus dva" biti i usvojena. On je najavio da će danas imati razgovore najpre unutar koalicije SPS-PUPS-JS, a potom i konsultacije o koalicionom sporazumu sa strankama i koalicijama koje će činiti buduću vladu.

Dačić je rekao da će razgovarati i sa predstavnicima stranaka manjina i najavio da će ih pozvati da učestvuju u vladi. "Našoj koaliciji po tom dogovoru pripalo bi pet resora, ali nismo još do kraja završili pregovore. Međutim, nije tačno ono što se piše po novinama ", rekao je Dačić, ali nije precizirao koja će ministarstva u novoj vladi voditi socijalisti.

  • Slusalac

    09.07.2012 15:51
    Kako formirati vladu kad vec deset dana vladu formiraju SAD preko svojih izaslanika specijalnih agenata CIA-e.
    Postavlja se pitanje zasto je narod uopste izlazio na izbore i zasto je potrosen ogroman novac za izborne radnje.
    Po svoj prilici vrsi se ogroman pritisak da se formira vlada SNS i DS, a to bi bila katastrofa za Srbiju.
    Nisu iskljuceni ni novi izbori ali to ne odgovara DS-u jer bi na ponovljenim izborima SNS imao daleko bolji rezultat ako ne i apsolutnu vecinu u parlamentu.
    DS je trenutno u fazi raspada sistema gde pola glavnog odbora ne komunicira medjusobno pa kako na izbore da izadju,a ni dugove od proslih izbora nisu izmirili.
  • ugrožen

    09.07.2012 15:41
    Najmlađi PUPS-ovac?!
    Ovaj neće da potpiše, ostali PUPSovci zaboravili, eto nepredviđenog problema. Kakve koalicije, takvi i problemi - put do dna je duži i neizvesniji od "puta u središte zemlje". Problem je što zdrave alternative NEMA, pa, ma ko da se javi za tu praznu poziciju.
    PS. ponuđena anti-spam zaštita mi je bila UH.Uf/nije slučajno...;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija