ŽENA JE ŽENI VUK: Svaka druga dama zavidi drugarici koja je lepša od nje

Većina žena koje su nezadovoljne svojim izgledom za to krive druge žene, a mnoge jednostavno nisu u stanju da prestanu da se porede sa drugima

  • 0

Istraživanje o predstavi koju žene imaju o svom telu otkrilo je da je 59 odsto pripadnica lepšeg pola steklo veoma loše mišljenje o sopstvenom izgledu.

Za ovaj nedostatak samopouzdanja njih 45 odsto okrivljuje druge žene, koje im svojim pogledima ukazuju na njihove nedostatke. Međutim, one se i same opterećuju time što se stalno porede sa drugim ženama. Istraživanje je pokazalo da 54 posto ispitanica zavidi drugaricama i koleginicama na izgledu.

Iako neprestano procenjuju i odmeravaju brojeve odeće žena u svom okruženju, dame ipak ne teže manekenskoj liniji. Svaka osma ispitanica smatra da je ideal lepote, koju društvo nameće, previše mršav. Čak 25 odsto žena doživljava kao prekor kada im neko kaže da imaju tanak struk, dok 42 odsto njih smatra da konfekcijski broj 40 predstavlja idealnu veličinu garderobe.

(MojPortal.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA