Srbija

Nedelja, 08.07.2012.

13:54

Sezonci zarade i do 30.000 dinara

Omladinske zadruge i ovog leta imaju bogatu ponudu sezonskih poslova, omladinci mesečno mogu zaraditi i do 30.000 dinara.

Izvor: Tanjug

Default images

Za poslove koji traju nekoliko dana dnevnice su između 800 i 2.000 dinara, a cena radnog sata od 150 do 200 dinara.

U nekoliko omladinskih zadruga, studenti i srednjoškolci su izuzetno zainteresovani, ali ima i dovoljno slobodnih radnih mesta - na promocijama, pakovanju robe, u ugostiteljstvu, administraciji, utovari i istovaru, na građevini...

"Studenti i srednjoškolci su veoma zainteresovani za rad u ovom periodu, budući da su na raspustu, odnosno da se završava rok i veliki broj njih se javlja zadruzi", kazala je Jelena Jenačković iz omladinske zadruge "Dob".

Jenačkovićeva je ukazala da se oni najčešće odlučuju za poveremene poslove - na lepljenju deklaracija, anketiranju, pakovanju, u ugostiteljstvu, računovodstvu, administraciiji, kol centrima..

Oni koji se odluče da leto provedu radno i posao potraže preko zadruge dnevno, kako je navela, zavisno od posla i radnog vremena mogu zaraditi od 800, 900 dinara pa naviše. "Prema rečima direktorke omladinske zadruge Bulevar, Brede Milić, slobodnih radnih mesta ima i na poslovima brojanja protoka saobraćaja i putnika na ulazu u GSP vozila, pakovanja, deljenja flajera, u kol centrima...

"Budući da je sezona godišnjih odmora, često su nam potrebni i studenti koji će biti zamena na administrativnim poslovima. Oni mogu zaraditi mesečno između 25.000 i 30.000 dinara", navela je Milićeva.

Ona je istakla da je ponuda poslova za studente i učenike srednjih škola bolja, jer su "povoljniji" za poslodavce, a dnevnice se kreću između 1.200 i 1.600 dinara, dok za nezaposlene, zbog većih troškova, ima manje posala.

I preko zadruge "Tragač", omladinci se mogu zaposliti kao promoteri, hostese u restoranima, u bankama, na pakovanju robe, lepljenju deklaracija, prebiranju voća i povrća, pakovanja koverti i kataloga...

Snežana Djurić iz te zadruge je kazala da zarada zavisi od vrste posla, radnog vremena, kao i od toga da li se radi samo nekoliko dana ili duže, napomenuvši da je dnevnica za četri sata oko 800 dinara, odnosno imeđu 1500 i 2.000 za osmočasovni rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

17 h

Podeli: