Jeremić: Đilas hoće prevlast u DS!

- Čak i da je cifra od 7 miliona tačna, to bi značilo da Srbija narednih 60 godina može da predsedava UN-om za cenu mosta preko Ade, naravno, bez pristupnih saobraćajnica. U svemu ovome ima elemenata frustracije i ličnog animoziteta - odgovorio ministar spoljnih poslova gradonačelniku Beograda

  • 3

Funkcioner Demokratske stranke Vuk Jeremić kaže da se zamenik predsednika te partije Dragan Đilas "lažnim navodima" o Jeremićevim troškovima u Njujorku zapravo bori za prevlast u DS-u.

- Stvari treba nazvati pravim imenom. Ovo je demagoški ispad i to je prvi pucanj u nečemu što će se okončati u borbi za budućnost i dušu Demokratske stranke - rekao je Jeremić za "Prvu" televiziju na pitanje o svom odnosu sa zamenikom predsednika demokrata i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom.

Jeremić tvrdi da u Đilasovom napadu na njega ima i elemenata lične frustracije i ličnog animoziteta, kao i srpskog proklestva da se oprašta sve osim uspeha. Ministar spoljnih poslova odlazeće Vlade kaže da veruje da će Demokratska stranka iz ovih  iskušenja izaći još jača.

- DS će iz toga izaći jača i to će biti dobro za DS i državu Srbiju - rekao je Jeremić.

On je negirao da će njegova plata tokom predsedavanja Generalnom skupštinom UN u narednih godinu dana biti 28.000 dolara, nazivajući te navode besmislenim.

- Cifre koje su se pojavile nemaju veze sa stvarnošću. To je besmisleno, moja plata će biti mnogo puta manja od tog iznosa. Neki mediji su pisali da će predsedavanje Generalnom skupštinom UN Srbiju koštati sedam i po miliona evra! Čak i da je to tačno to bi značilo da bi narednih 60 godina Srbija mogla da predsedava UN za cenu mosta preko Ade, da naglasim, bez pristupnih saobraćajnica - poručio je Jeremić, dodajući da ta suma od sedam i po miliona evra nije tačna.

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas ocenio je sramotnom odluku Vlade Srbije da odobri sedam miliona dolara za finansiranje troškova Vuka Jeremića tokom predsedavanja Generalnom skupštinom UN u Njujorku.

(M. S. / Agencije / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zox populi

    5. jul 2012 | 12:26

    the end debili

  • strikla

    5. jul 2012 | 00:18

    Pa sta je tacno lopurdo bosanska!!!? Gukni ! Ali ne ovako je bolje kao na pocetku; Da mi kraemo ali oni kradu vise ...! E moj Vuce Jeremicu da ima pravde u Srbiji ti bi zavrsio pred streljackim strojem zajedno sa Tadicem, Dinkicem, Jovanovicem, Stefanovicem.... da ne nabrajam sve, mislim na kompletnu vlast od 5-tog Oktobra pa do danas jer ste opljackali i ojadimi Srbiju da se vise nikada nece moci oporaviti !!!

  • pele

    5. jul 2012 | 09:32

    A,zar se svi vi politicari,ne borite za vlast?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA