Centar za socijalni rad opštine Zvezdara odbacio je zahtev Prvog osnovnog suda u Beogradu da postavi privremenog staraoca komandantu Kraljevske vojske u otadžbini Dragoljubu Draži Mihailoviću, kako bi sud mogao da nastavi postupak njegovog proglašenja za umrlog.


– Centar je zaključkom odbacio zahtev suda, pa će sudija koji vodi postupak narednih dana odrediti privremenog staraoca – rekla je medijima portparolka suda Gordana Vuković. Ona je objasnila da će to biti najverovatnije neko od advokata, angažovanih u postupku rehabilitacije Mihailovića koji se vodi pred Višim sudom u Beogradu.

Punomoćnik udruženja koja su tražila rehabilitaciju Mihailovića advokat Zoran Živanović je za privremenog staraoca Mihailoviću predložio jednog advokata, ali sud nije obavezan tim predlogom i može da postavi koga on smatra za shodno.

Bez dokaza o smrti, Viši sud ne može da odluči o zahtevu za rehabilitaciju Mihailovića, odnosno da poništi presudu od 15. jula 1946. godine kojom je Mihailović osuđen na smrt streljanjem, pošto nema zvaničnih podataka o tome gde je i kada je pogubljen i sahranjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari