Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Васпитачица која је ујела дете добија отказ

rssBookmark and Share

04.07.2012. Izvor : Agencijе |

Светлану Вукославовић, из вртића "Наше дете", директорка Предшколске установе Јагода Ђорђевић привремено је удаљила с посла.

Васпитачица која је ујела дете добија отказ

Светлана Вукославовић, васпитачица вртића "Наше дете" у Врању привремено је удаљена с посла, након инцидента, када је ујела трогодишњу девојчицу Ј. С. и тиме извршила акт насиља, злостављање и занемаривање детета из Закона о основама система васпитања и образовања, пишу "Новости".

Тим поводом у Предшколској установи у понедељак је одржан састанак Тима за заштиту деце од насиља, злостављања и занемаривања који је закључио да је сумња на насиље над двоипогодишњом девојчицом оправдана, али да је увидом у лекарску документацију здравствених установа где је дете лечено утврђено да не постоји веза између догађаја када је васпитачица ујела дете и каснијег хоспитализовања детета.

Васпитачица Светлана Вукославовић угризла је двоипогодишњу Ј. С. након чега је девојчица остала у вртићу до краја смене. Ситуација се искомпликовала дан касније, када је девојчицу мајка довела у вртић, и пожалила се васпитачици, након чега је дете почело да повраћа и хоспитализовано је најпре у Врању, а затим и у Нишу.

Дисциплински поступак против Светлане Вукославовић ће бити окончан након њеног повратка са боловања, пишу "Новости".


#   дете   дисциплински поступак
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима