Klintonova šalje izaslanika u Beograd da lobira za vladu SNS-DS?

Filip Riker, emisar američke državne sekretarke, stiže u Beograd kako bi lobirao za veliku koaliciju naprednjaka i demokrata

  • 2

Američka državna sekretarka Hilari Klinton poslala je svog emisara Filipa Rikera, koji u Beograd stiže danas, da lobira za veliku koaliciju naprednjaka i demokrata, piše "Blic" pozivajući se na izvore u diplomatskim krugovima zapadnih zemalja.

Amerika ne želi da vidi lidera socijalista Ivicu Dačića na mestu premijera i zato je odlučila da se aktivnije uključi u stranačke dogovore o novoj vladi", pa zbog toga Klintonova šalje Rikera da lobira.

Riker, kako dalje piše beogradski list, dolazi u Beograd na tri dana i trebalo bi da se sastane sa liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem i sa liderom DS Borisom Tadićem i utvrdi da li je još moguće da se dogovori velika koalicija.

"Amerikance iritira Dačić svojom kosovskom retorikom koja je populistička i koja vraća Srbiju u prošlost, otežava bezbednosnu situaciju na severu Kosova i otežava svaki dogovor oko ovog veoma teškog pitanja za region", objašnjava izvor "Blica".

Isti izvor prenosi i da su se "na Dačićeve izjave o podeli Kosova sa kojima je ušao u predizbornu kampanju samo nadovezale populističke izjave o slanju bezbednosnih srpskih snaga na Kosovo i nedavna zakletva Žandarmerije".

"Blic" prenosi i da će se Riker u Beogradu sastati i sa Dačićem "od koga će tražiti da objasni da li je svoju retoriku o Kosovu isključivo prilagodio postizanju preidzbornih poena ili ozbiljno misli kada traži razgraničenje i najavljuje slanje bezbednosnih snaga na sever Kosmeta".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    3. jul 2012 | 10:29

    Samo kada se setim saituacije kad je Koštunica postavio Nikolića da predsedava Skupštinom pa je posle tri dana morao da promeni odluku

  • beskoni

    3. jul 2012 | 04:23

    Bit ce opet kako mama kaze.Nazalost to je realnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA