Ponedeljak, 23.03.2009.

22:51

Obavljen žreb za turnir u Majamiju

Novak Đoković igraće protiv Nemca Filipa Kolšrajbera ili kvalifikanta u drugom kolu ATP turnira u Majamiju koji počinje u sredu.

Izvor: B92

Default images

Za razliku od turnira u Indijan Velsu, Đoković je ovog puta u delu žreba u kojem je i drugi teniser sveta, Švajcarac Rodžer Federer, pa tek u finalu može da se sastane sa Rafaelom Nadalom. Novak je prošle godine ispao već na startu turnira od Kevina Andersona, pa će sada imati odličnu priliku da sakupi dosta ATP poena.

Mogući protivnici trećeg tenisera sveta u četvrtfinalu su Žo Vilfred Conga i Žil Simon. Pored Đokovića, još dva srpska tenisera našla su se u glavnom žrebu turnira u Majamiju. Viktor Troicki se u prvom kolu sastaje sa Francuzom Nikolasom Devliderom, a ukoliko njega prođe, sledeći protivnik biće mu 14. kosturaš Argentinac David Nalbandijan.

U istom delu žreba je i treći teniser Srbije Janko Tipsarević. On se u prvoj rundi sastaje sa Argentincem Hoseom Akasusom, a u eventualnom drugom kolu čeka ga 30. nosilac Austrijanac Jirgen Melcer.

Što se ženskog dela žreba tiče, treća teniserka sveta i treća nositeljka u Majamiju Jelena Janković u prvom kolu je slobodna, a u drugom igra sa pobednicom meča Žizela Dulko (Argentina) – Ludres Lino Dominges (Španija).

Finalistkinja turnira u Indijan Velsu Ana Ivanović postavljena je za sedmog favorita turnira. Ana je u prvom kolu slobodna, a u drugom igra protiv Rumunke Sorane Kirstee ili kvalifikantkinje.

Turnir se igra za ukupan nagradni fond od četiri i po miliona dolara. Pobednica će dobiti 700 hiljada, a pobednik 605 hiljada i 500.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: