Dinkić: Velja neće biti ministar poljoprivrede!

Lider Ujedinjeni regiona Srbije napisao na Tviteru da predsednik Nove Srbije neće voditi resor poljoprivrede u novoj vladi. U NS kažu da Dinkić ne treba da se bavi kadrovskim rešenjima

  • 3

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić napisao je na svom nalogu na Tviteru da predsednik Nove Srbije Velimir Ilić neće biti ministar poljoprivrede u novoj vladi.

SPS, SNS i URS su dogovorile vladajuću koaliciju, na osnovu čega je predsednik Srbije Tomislav Nikolić mandat za formiranje vlade poverio lideru socijalista Ivici Dačiću.

Tada su počela i nagađanja ko će biti ministri u novoj vladi, pa su neki mediji navodili da bi Velimir Ilić mogao da bude ministar poljoprivrede.

Međutim, lider URS Mlađan Dinkić je juče na svom nalogu na Tviteru napisao:

„Neće Velja biti ministar poljoprivrede“.

S druge strane, Nova Srbija očekuje da mandatar buduće vlade Ivica Dačić sastavi kabinet koji će što pre preuzeti odgovornost za tešku situaciju u kojoj se Srbija nalazi, ali ne i da lider URS Mlađan Dinkić određuje personalna rešenja, odnosno ko će biti ministar kojeg resora.

"S obzirom na to da se Nova Srbija o svim pitanjima za buduću vladu dogovara sa koalicionim partnerom SNS, pravo je pitanje po čijem nalogu se Dinkić bavi kadrovskim rešenjima u budućoj vladi i čiji je interes da ministar poljoprivrede bude neko drugi, a ne Velimir Ilić", piše u saopštenju NS-a.

Konačno, oglasio se i sam Ilić, koji tvrdi da mu se dopada resor poljoprivrede.

- Ta ideja o ministru poljoprivrede se rodila u nekim krugovima ne znam ni ja kojim, stvarno nismo nigde zvanično razgovarali o tome, tako da nema razloga da to komentarišem - kaže Ilić i dodaje da neko namerno možda plasira tu informaciju.

Velimir Ilić je u dve prethodne vlade Vojislava Košutnice vodio ministarstva za kapitalne investicije odnosno infrastrukture, a na pitanje šta bi voleo da vodi u ovoj novoj vladi SNS - SPS - URS, Ilić odogovara:

Ja sam godinama vodio te investicije i radio te projekte i pokazao izvanredne rezultate. Meni odgovara i ta poljoprivreda, želeo bih to da se pokrene, jer je to nešto čime se ja bavim i ovako privatino godinama. Ali nije bitno šta će ko raditi nego je bitno da ta vlada bude dobar tim i da napravio dobar rezultat i zato je bitno da bude saradnje između svih nas, a ne neka svađa i razmimoilaženja - kaže Ilić, koji ne veruje da je Dinkić to baš tako mislio, kao i da neko takvu informaciju namerno proturio.

- Prvo, ja ne verujem da je Dinkić to rekao, jer nije ni nadležan da donosi tako neke odluke. Drugo, Dačić je premijer i on je taj koji pravi kabinet. Treće, uopšte nismo razgovarali o ministarskim mestima. Ja verujem u Dačića da će on imati dovoljno mudrosti da napravi jednu dobru vladu, da s nama o tome razgovara i ponudi svoje predloge koje smatra da su dobri. Verujem i u Vučića da će on zaštititi interese naše koalicije na pravi način i da ćemo svi biti zadovoljni.

Upitan kako će posle svih teških reči koje je do sada toliko puta razmenio s Mlađanom Dinkićem opet s njim sarađivati, Velimir Ilić kaže za sebe da je "pre svega profesionalac".

(Telegraf.rs / B92)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • max

    2. jul 2012 | 23:13

    Ko šta pita ovog kurajbera Dinkića.Pa on je jedna od najvećih lopuža (samo su gori ovi iz DS )

  • strikla

    2. jul 2012 | 19:43

    Jel to Dinkic opet komanduje i zavrce usi okolo naokolo....! Srbijo na koju si bedu spala .....

  • mrca

    2. jul 2012 | 16:56

    a sta sa nama tj. NARODOM vi cete biti zadovoljni a mi da pocrkamo treba da vas sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA