Pavličić ponovo gradonačelnik Novog Sada

Tanjug

30. 06. 2012. u 09:23

Dosadašnji gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rano jutros ponovo je izabran na tu funkciju. Predsednik novosadskog odbora SPS Siniša Sević izabran je za zamenika gradonačelnika

NOVI SAD - Dosadašnji gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rano jutros ponovo je izabran na tu funkciju, a predsednik novosadskog odbora Socijalističke partije Srbije Siniša Sević za zamenika gradonačelnika.

Pavličić je izabran jutros u 4 sata, na drugoj maratonskoj sednici Skupštine Novog Sada koja je počela sinoć u 23 sata, a za predlog predsednice gradskog parlamenta Aleksandre Jerkov da Pavličić bude gradonačelnik glasalo je 45 od ukupno 78 odbornika koliko ih ima parlamentu Novog Sada.

Neposredno pre početka glasanja za izbor gradonačelnika i gradskog veća supštinsku salu su napustili odbornici Srpske napredne stranke (SNS), Dveri, Demokratske stranke Srbije (DSS) i Srpske radikalne stranke (SRS) koji, baš kao i prilikom izbora Aleksandre Jerkov za predsednicu Skupštine Grada nisu želeli da učestvuju u glasanju.

Pavličić je uoči skupštinske rasprave o njegovoj kandidaturi za gradonačelnika saopštio sastav buduće gradske vlade i predstavio program rada.

"Sastav Gradskog veća je izraz kontinuiteta u odnosu na prethodnu vlast“, rekao je Pavličić dodajući da će novo Gradsko veće unaprediti svoj rad i ispraviti greške kojih je, kako je rekao, izvesno bilo u prethodne četiri godine.

Kao glavne infrastrukturne projekte koje bi trebalo da sprovede nova gradska vlada Pavličić je naveo izgradnju Žeželjevog mosta, koji će, kako je kazao biti završen za tri godine, zatim izgradnju aerodroma na Čeneju, kompletnu rekonstrukciju fudbalskog stadiona "Karađorđe“, izgradnju fabrike vode i povećanje zelenih površina u gradu sa sadašnjih deset na 20 procenata.

"Reforma javnog sektora je nešto sa čime ćemo svi morati da se suočimo. Često se dešavalo da javna preduzeća troše više nego što su zaradila i sa tim se mora prestati, a svi rukovodioci javnih preduzeća moraće na svakih šest meseci da podnose izveštaj o radu pa ćemo videti ko sa kakvim uspehom posluje“, kazao je Pavličić.

Stranke opozicije su kritikovale predlog da Pavličić ponovo bude gradonačelnik Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Igor Pavličić

30.06.2012. 09:38

Pa sve je to ponovo!!! Predlažem da ni nemamo izbore sledeći put...!! Samo se bez veze troši novac građana!! Obavljaću dobro svoju funkciju, hvala svima!!! pozdravljam sve!!

Dragan

30.06.2012. 13:27

Ala se ovima žuri da ponovo zasednu na vlast i da nastave po starom, pa sednice održavaju u gluvo doba noći. Ne reče gospodin Pavličić šta će biti sa novoizgrađenom autobuskom stanicom i sa isplatom odštete vlasniku prevozničke firme VOJVODINA koju je uništila njegova prethodnica Maja Gojković. Takođe gradsku vlast ne interesuje ni sudbina NEOBUSA čiji radnici umesto plata primaju milostinju u vidu paketa hrane.

DJUBRETARKA

30.06.2012. 15:52

Njemu treba suditi zbog javnih nabavki pre svega u JKP Cistoca u Novom Sadu.

Indijanac iz Paracina

01.07.2012. 16:22

Ovo je moguce samo u zemlji Srbiji, umesto da odgovara za ono do sada, on i dalje nastavlja po starom !!!