Vimbldon: Đoković u osmini finala protiv Troickog!

N. Ma. - Novosti online

29. 06. 2012. u 14:12

Srpski teniser je do plasmana u osminu finala došao pobedom protiv Čeha Radeka Štepaneka sa 3:1 (4:6, 6:2, 6:2, 6:2). U ponedeljak srpski duel u Londonu

ZA razliku od Rafaela Nadala, Novak Đoković očigledno ima pelcer za čudesa iz Češke. Iskusni Radek Štjepanek nije uspeo da priredi bilo kakvo iznenađenje protiv top favorita na Vimbldonu, kao što je uradio njegov zemljak Rosol. Umesto toga, naišao je na čvrst i visok srpski zid, sa šampionskim temeljima - Nole je slavio 4:6, 6:2, 6:2, 6:2.

Prvi reket sveta efikasno i brzo je stigao do osmine finala gde će se sresti sa Viktorom Troickim, koji je to pravo izborio dobivši Huana Monaka iz Argentine 7:5, 7:5, 6:3.

Kako su do sada 12 puta igrali jedan protiv drugog, trinaestica će biti baksuzan broj za nekog od njih dvojice u ponedeljak (u nedelju se ne igraju mečevi), iako su organizatori grend slema pokušali na sve načine da izbegnu bilo kakvo sujeverje, izbacivši čak i teren sa ovim brojem iz kompleksa "Ol ingland" kluba.

Skor je ubedljivo na strani Đokovića - 11:1, od čega je posle prvog poraza, 2007. u Umagu, nanizao svih jedanaest trijumfa. Međutim, do sada se nisu sastajali na travi.

Tek, danas se nije previše razmišljalo o srpskom derbiju. Obojica rivala uživala su u zasluženim trijumfima, posebno Troicki koji je ostvario svoj najbolji plasman na londonskom takmičenju (2009. došao do trećeg kola, izgubio od Mareja).

Sa druge strane, Đoković je odigrao meč na izuzetnom nivou, o čemu govori podatak da je Štjepanek osvojio samo šest gemova u tri seta.

- Uživao sam danas. Volim da igram na centralnom stadionu na Vimbldonu. Radek je bio sjajan u prvom setu, odlično je servirao. Meč je bio težak, ali mislim da sam odigrao odlično, osim prvog seta. Volim ove uslove pod krovom, odgovaraju mi - rekao je Đoković neposredno posle meča.

Nole je istakao da nijednog trenutka nije razmišljao o tome da mu se dogodi Nadalova sudbina.

- Ne baš. Bio sam isključivo fokusiran na protivnika. Rosol je jedan od nekoliko koji trči na mrežu posle svakog udarca, dok Štjepanek ima raznovrsnu tehniku i veoma je opasan.
ČAVIĆ JAVNO PODRŽAO NOVAKATROSTRUKU nominaciju Novaka Đokovića za ESPI nagrade američke TV stanice ESPN (najbolji sportista, najbolji teniser i najbolji međunarodni sportista) u petak je javno podržao i Milorad Čavić. Naš proslavljeni plivač i prijatelj sa prvim reketom sveta preko svog "tviter" profila uputio je jasnu poruku u prilog Đokoviću, uz poziv svima da glasaju preko zvaničnog veb-linka.
- Glasajte za Noleta za ESPI nagradu! Ako je neko zaslužio, to je on! - napisao je Čavić na srpskom i engleskom jeziku.

ĐOKOVIĆ ŠTJEPANEK9 asovi 6
1 duple greške 1
65 prvi servis% 65
18/29 na mreži 31/64
7/19 brejk poeni 1/5
66 poeni ritern 26
49 vineri 27
13 neizn. Greške 19
128 poeni ukupno 93

ANA U SUBOTU PROTIV GERGESOVEŠANSU da popravi prošlogodišnji plasman i nastavi sa probojem ka top 10 Ana Ivanović će imati u subotu u trećoj rundi Vimbldona. Sa druge strane mreže stajaće Julija Gerges iz Nemačke, 24. teniserka VTA liste, koju je naša igračica pobedila tri puta u dosadašnja četiri okršaja - na Australijan openu 2009, Lincu 2010. i Istbornu na travi prošle sezone.
Nemica ne može da se pohvali dobrom formom, a da je Ana favorit govore i kladionice koje joj daju daleko veće šanse nego Juliji. Ipak, nema mesta bilo kakvom opuštanju.

**********************
ČETVRTI SET1:0 Đoković je napravio brejk na startu četvrtog seta.
2:0 Novak povećava prednost i sigurno korača ka plasmanu u osminu finala.
3:0 Još jednom je srpski teniser oduzeo servis Štepaneku.
4:0 Bez izgubljenog poena Novak dobija gem.
4:1 Štepanek je dobio gem koji je trajao čak 14 minuta. Đoković nije iskoristio nekoliko prilika da brejkom dođe na korak do pobede.
5:1 Za manje od minut Novak je dobio gem.
5:2 Ekspresan gem za Čeha. U sledećem Đoković servira za plasman u osminu finala Vimbldona.
6:2 Pobeda Đokovića. U osmini finala Novak će se sastati sa Viktorom Troickim!

TREĆI SET1:0 Novak je i na startu ovog seta napravio brejk i poveo
2:0 A onda je po scenariju iz prethodnog seta odbranio i gem na svoj servis pa napravio razliku od dva poena
3:0 Novak je napravio i drugi brejk za redom, a sa tim i seriju od 3:0 u gemovima
4:0 Štepanek se ne predaje, ali Novak osvaja gemove
4:1 Osvojio je Čeh prvi gem u trećem setu.
5:1 Novak je na korak do osvajanja seta i vođstva od 2:1.
5:2 Štepanek ostaje u setu, ali Đoković servira...
6:2 Novak je poveo 2:1 u setovima. Treći deo igre dobio je identičnim rezultatom kai i prethodni set.

DRUGI SET1:0 Ali zato Novak vraća brejk odmah na startu drugog seta
2:0 Potom je Đoković odbranio i svoj servis, pa napravio prvu seriju od dva, vezana, osvojena gema
2:1 Radek zaustavlja Novakov zalet
3:1 Novak vraća vođstvo od dva gema
3:2 Vratili su obojca meč na staro - svaki brani gem na svoj servis
4:2 Jedan od dužih gemova pripao je Novaku Đokoviću
5:2 Kako bi osigurao set i izjednačenje srpski teniser je napravio brejk i došao u prliku da servira za set
6:2 Osvojio je Novak i gem na svoj servis, pa izjednačio meč na 1:1

PRVI SET
0:1 Štepanek je prvi servirao i sprečio Novaka da na startu napravi brejk
1:1 Đoković je mnogo lakše od protivnika stigao do svog prvog gema
2:2 Bez brejka na obe strane, dobro brane gem na svoj servis oba tenisera, a jedina razlika je što Novak vise preti i brže dolazi do svojih poena
2:3 Najper je Čeh prokockao prednost od 40:15, potom je Srbin stigao do prednosti i nije je iskoristio za brejk. Imao je i Štepanek svoje prednosti, a gem je osvojio posle treće
3:3 I Novak je siguran pri svom servisu
4:4 Ne menjaju teniseri ritam na svoj servis
4:5 I kada je bilo najpotrebnije Novak je stigao do dve brejk lopte (40:15), ali nije iskoristio nijednu, a zatim je Štepaneku prepustio gem i novo vođstvo
4:6 I ono što je Đoković propustio pošlo je za rukom Štepaneku - stigao je do prvog brejka na kraju prvog seta i tako poveo sa 1:0

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Jovo

29.06.2012. 16:48

Treba Štefaneka deklasirati,zbog njegoovog sramnog ponašanja protiv Tipsarevića.Onakvo ponašanje nisam dosad vidio na teniskim terenima.Nole,pokaži mu i kako se igra i kako se ponaša sportista.Tu si uvek velik i tako ostani.8

nena

29.06.2012. 17:42

Bravo i Nole i Tipsa, a sto ne volim kad nasi igraju jedan protiv drugog, kako navijas u tom mecu bas bez veze, i neka si Nole pocistio onog lepotana za sve pare, ne znam sta ti bi pa mu pokloni onaj prvi set, jesi dobar covek ali nemoj da pretetujes :) I sta sad kako da kazem napred Nole ili napred Tipsa , ma bzv. aj srecno obojici pa sta Bog da!

nana

29.06.2012. 18:11

@nena - Pardon Troicki a ne Tipsa, Uglavnom su Nole i Tipsa u kosturu pa pogresih, aj sad srecno svoj trojici pa sta Bog da!!!!!!

cis

29.06.2012. 23:21

Nole je znatno poboljsao prvi servis i lob, tako da je samleo protivnika u poslednja 3 seta. Nisam gledao prvi. Sa igrom iz poslednja 3 seta on pobedjuje Federera.