Vukčević: Tomiću, priznaj da si skrivao Mladića!

Tužilac za ratne zločine kaže da je nekadašnji šef Vojne bezbednosti saslušan kao osumnjičeni za skrivanje Ratka Mladića i da bi najefikasnije bilo kada bi se postigao dogovor o priznanju krivice

  • 0

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević potvrdio je da je bivši šef vojne bezbednosti Aco Tomić osumnjičen za skrivanje nekadašnjeg generala i komandanta vojske RS Ratka Mladića.

- Aco Tomić je saslušan pre nekoliko meseci kao osumnjičeni za skrivanje Ratka Mladića i bilo bi najefikasnije kada bi sa njimi drugim osumnjičenima postigli sporazum o priznanju krivice – kazao je Vukčević za "Blic".

Na pitanje da li su general Nebojša Pavković, Tomić i ostali samoinicijativno skrivali Mladića ili je postojala i viša instanca Vukčević je odgovorio:

- Činjenica da je Pavković znao, a nije reagovao posle donošenja Zakona o saradnji sa Tribunalom i da je Mladić još u vojnim objektima, stimulisala me je da pomenem njegovo ime. Faktički, u to vreme zaista, iako načelnik, nije donosio bilo kakve odluke koje bi bile protivzakonite.

Nakadašnji šef Vojne bezbednosti danas nije odgovarao na pozive redakcije Telegraf.rs.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA