Profesor tražio 300 evra za dvojku

Uhapšen profesor Mašinsko-elektrotehničke škole u Kruševcu koji je za dvojku iz Mehanike, tražio - i dobio, 300 evra, piše rts.rs.

Izvor: B92

Subota, 23.06.2012.

18:06

Default images

U Kruševcu je uhapšen profesor Mašinsko-elektrotehničke škole Sima Sirovatka, osumnjičen da je učeniku prvog razreda te škole M. N. kome je ujedno bio i razredni, popravio jedinicu iz mehanike i za taj postupak od majke učenika tražio, i dobio, mito od 300 evra, piše rts.rs.

U odeljenjima i kojima je predavao 64-godišnji profesor Sirovatka tokom cele školske godine bilo je mnogo nedovoljnih ocena. Zbog tog problema roditelji su se nekoliko puta obraćali upravi škole.

Direktor Mašinsko-elektrotehničke škole ističe da u školi rade punoletne osobe i da svako odgovara za svoje postupke.

Ovo nije jedini slučaj da profesori te škole, koju pohađa oko hiljadu učenika, primaju mito, prenosi RTS. Pre tri godine, zbog primanja mita, uhapšena su dva profesora, a nešto slično dogodilo se i 2003. godine.

Kako saznaje RTS, policija je istragu započela pre nekoliko dana, na osnovu video i audio zapisa.

Osumnjični je predat istražom sudiji radi daljeg sprovođnja postupka. Za ovo krivično delo propisana je kazna od dve do dvanaest godina zatvora.

Istražni sudija, nažalost, ne može da proceni koliku štetu kupovina ocena i diploma nanosi privredi zemlje koja zavisi od tako školovanih stručnjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: