Srebrenica: Obeleženo dve decenije od masakra

N. P.

21. 06. 2012. u 20:35

Služenjem parastosa i polaganjem venaca na spomen-obeležje u selu Ratkovići kod Srebrenice, u četvrtak je obeležena 20. godišnjica stradanja 24 srpska civila iz ovog sela

SREBRENICA - Služenjem parastosa i polaganjem venaca na spomen-obeležje u selu Ratkovići kod Srebrenice, u četvrtak je obeležena 20. godišnjica stradanja 24 srpska civila iz ovog sela, koje su ubili pripadnici tzv. Armije BiH.

Najmlađa žrtva bio je dvadesetjednogodišnji mladić Staniša Stanojević.

Kako podseća Miloš Milovanović, sekretar Boračke organizacije Srebrenica u selo je tada upalo mnogo vojnika. Pucali su sa svih strana, a kada su ušli, počeli su da kolju, pljačkaju i pale sve što su stigli. One koje su zatekli u kućama ubili su i zapalili. Nikoga nisu ostavili živog.

Nakon napada na Ratkoviće, usledili su napadi muslimanskih snaga na više od 50 srpskih sela oko Srebrenice, koja su tokom leta 1992. razorena, a u njima je ubijeno više od 500 Srba, među kojima najviše žena, dece i staraca.

Ratkovići su danas pusto selo. Vratile su se samo četiri porodice. Dok muslimanima zidaju kuće oko Srebrenice za srpske povratnike nema para...

Više ljudi u ovom selu okuplja se na godišnjicu masakra da saopšte svetu šta se zaista dogodilo 1992. i ko je počeo sa sejanjem zlog semena.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

radovan

21.06.2012. 21:48

a gde su sad zene u crnom pa da protestuju posto niko za ove zlocine nad srbima nije odgovarao. laka im crna zemlja