Počinje upis brucoša na Univerzitet u Beogradu

Predaja dokumentacije i prijavljivanje trajaće tri dana, a mesta ima za nešto više od 14.200 studenata

  • 0

Na Univerzitetu u Beogradu počinje prvi upisni rok, a mesta ima za nešto više od 14.200 brucoša.

Predaja dokumentacije i prijavljivanje trajaće tri dana, do petka, 22. juna, a fakulteti, u okviru tog roka, sami odlučuju kada primaju dokumenta.

U sastavu Univerziteta u Beogradu je 31 fakultet, a u novoj školskoj godini ima mesta za oko 9.200 budžetskih brucoša i blizu 5.000 samofinansirajućih akademaca.

Osim prijave kandidati prilikom prijavljivanja treba na uvid da donesu originalna dokumenta. Predaju se fotokopije svedočanstava iz sva četiri razreda srednje škole, diplome o završenom maturskom ispitu i dokaz o uplati nadoknade za polaganje prijemnog ispita, koja je negde i više od 10.000 dinara.

U novoj školskog godini najviše brucoša planira da upiše Pravni fakultet (1.500), Ekonomski (1.350), Filološki (1.175), Poljoprivredni (910), Filozofski (710), Fakultet organizacinih nauka (670), Elektrotehnički fakultet (560).

Tri fakulteta, Elektrotehnički, Pravni i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja povećali su školarinu u odnosu na prošlu godinu. Prijemni ispiti biće održani od 25. do 27. juna. Preliminarni rezultati objavljuju se najkasnije do 29. juna, a konačni 2. jula.

Upis u prvom krugu počinje od 4. jula i biće završen do 12. jula. Narednog dana biće objavljen spisak slobodnih mesta za drugi upisni rok koji će trajati od 3. do 17. septembra. Prijavljivanje kandidata na ostalim univerzitetima i visokim strukovnim školama počeće za sedam dana ili ranije.

(Tanjug / Foto: Arhiva)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA