Preliminarni rezultati prijemnih ispita

Nacionalne vesti - Sreda 13.06.2012 - 08:45

Preliminarni rezultati prijemnih ispita koje su osmaci proteklog vikenda polagali za upis u umetničke škole, matematičke i filološke gimnazije, biće objavljeni danas u tim školama.

Konačni rezultati prijemnog znaće se do petka, a istog dana počeće i upis u ove škole, predviđeno je kalendarom upisnih aktivnosti.
 
Raspored primljenih kandidata utvrđuje se na osnovu uspeha na prijemnom i završnom ispitu, opšteg uspeha od šestog do osmog razreda i rezultata postignutih na takmičenjima osmog razreda osnovne škole iz predmeta koji su od značaja za upis u određenu školu.
 
U školama za talentovane učenike ove godine ima mesta za 2.850 đaka. Kandidati koji se ne upišu u škole za učenike sa posebnim sposobnostima, jer su ostali ispod crte, mogu kasnije da konkurišu za mesto u redovnim srednjim školama.
Svi osmaci, bez obzira koju srednju školu upisuju, moraju da izađu i na završni ispit, i taj test sa pitanjima iz srpskog (maternjeg) jezika i matematike, biće održan 18. i 19. juna.
Tanjug

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: