Dvanaestogodišnji Nedžat Halimi uspeo je da prođe brojne testova čuvene škole „SDCI“ fudbalskog kluba Arsenal i ovih dana će se naći na stadionu „Emirates“ u Londonu.


Talenat Nedžat Halimi član Fudbalskog kluba „Tati Preševo“, kao i „Mini Maxi Lige“ Vladana Škorića iz Beograda, izabran između 1.600 učesnika uzrasta ispod šesnaest godina među najboljim talentovanim mladim fudbalerima i biće deo tima mladih fudbalera Engleske škole „SDCI“ Arsenala. Njegov talenat zapazili su u startu i treneri ove čuvene fudbalske škole iz Velike Britanije. Menadžer i trener Akademske škole fudbala tobdžija sa Hajberija Kameron Moia je Halimija uporedio sa fudbalerom Arsenala Andrejom Aršavinom, zbog sličnosti u igranju kao i fizičkog izgleda, uz opasku da sledi rad kako bi talenat u potpunosti bio potvrđen.

– Njegovo igranje na stadionu „Emirates“ će biti korak ispred u njegovoj daljoj karijeri jer ima talenat i potencijal za uspešnog fudbalera, kao što je Andrej Aršavin – izneo je prve utiske o dečaku iz Preševa menadžer Moia.

Fudbalski trener iz Preševa Haki Jahiu koji je Nedžata Halimija trenirao tri i po godine je ponosan na svog pulena.

– Uspeh koji je postigao Nedžat je veliki, sav trud se isplatio, biće deo mladih fudbalera Arsenala i to je uspeh i radost za sve nas – istakao je Jahiu.I drugi mladi fudbaleri iz Preševa i Bujanovca često se nalaze na meti menadžera klubova iz Švajcarske, Albanije i Makedonije, ali vrlo retko i srpskih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari