Britanci žele referendum u Evropskoj uniji

Skoro polovina Britanaca smatra da odmah treba održati referendum kako bi se redefinisali odnosi Velke Britanije i Evropske unije.

Skoro polovina Britanaca smatra da odmah treba održati referendum kako bi se redefinisali odnosi Velke Britanije i Evropske unije.

Prema rezultatima istraživanja koje je sproveo institut Populus, 49 odsto ispitanika veruje da je neophodno da se referendum o odnosima Velike Britanije i EU održi što je pre moguće.

Oko 13 odsto stanovnika Velike Britanije smatra da održavanje takvog referenduma nije neophodno u bliskoj budućnosti.

Rezultati objavljeni u današnjem izdanju lista Tajmsa pokazuju i da trećina Britanca veruje da Velika Britanija treba da bude deo posebnog tržišta u okviru proširene EU, dok je 40 odsto njih protiv toga.

  • Slusalac

    11.06.2012 16:05
    I tata bi sine.
    I gradjani Srbije bi referendum,ako moze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet