Nedelja, 10.06.2012.

22:12

Prevrnuo se autobus, 15 povređenih

Više od 20 osoba povređeno je sinoć kada se autobus preduzeća "Banbus" iz Obrenovca prevrnuo na lokalnom putu prema manastiru Vitovnica kod Petrovca na Mlavi.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Među povređenima ima i dece, ali niko od dovezenih u bolnicu u Petrovcu nije u životnoj opasnosti.

Putnici su uglavnom iz Beograda i okoline, a prema nezvaničnim informacijama, nesreća se dogodila zbog neprilagođene vožnje, kada je autobus pri mimoilaženju sa drugim vozilom zakačio bankinu pored puta i prevrnuo se.

Policija je odmah započela istragu.

Povređenima su, osim ekipa Hitne pomoći, pomagali i meštani i lokalni taksisti, koji su ih dopremali do bolnice u Petrovcu na Mlavi, a dvoje putnika sa težim povredama prebačeno je u beogradski Urgentni centar, potvrdio je za B92 portparol Urgentnog centra Drago Jovanović.

"Stanje povređenih koji su doveženi u Urgentni centar je stabilno. Radi se o ozbiljnim povredama. Reč je o dve starije gospođe. Jedna je zadržana na odeljenju ortopedije, a druga na klinici za plućne bolesti. Kao što sam rekao, radi se o teškim povredama, ali je njihovo stanje stabilno", kazao je Jovanović.

Autobus je vozio 76 putnika, članova crkvenog hora i vernika iz Beograda, koji su bili na putovanju koje je organizovala Crkva Sabora Srba svetitelja sa Karaburme. Opština Petrovac na Mlavi organizovala je prevoz do Beograda za putnike koji nisu povređeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

19 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Podeli: