Capital.ba

Lagard: Evropa je na raskrsnici

09.06.2012. / 10:08

NJUJORK, Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard pozvala je evropske lidere da djeluju bez odlaganja radi prevazilaženja dužničke krize u evrozoni.

Ona je u Njujorku rekla da, pet godina od početka krize, još nije ostvaren cilj stvaranja bezbjednog finansijskog sistema.

„I dalje smo daleko od konačnog odredišta. Rizici rastu iz dana u dan i mi se nalazimo na raskrsnici“, rekla je Lagard, a prenosi AFP.

Ona je ovim komentarom reagovala na nedavni nastup njemačke kancelarke Angele Merkel, koja je govorila o dugoročnim planovima za obnovu Evrope, dok ostali lideri insistiraju na brzim rješenjima.

„Političari treba da predstave jasnu mapu puta o tome kako da se ovaj posao odradi – ne samo da gledaju narednih pet ili deset godina, nego i naredne sedmice i mjesece“, rekla je Lagard.

Ona je napomenula da je stabilizovanje evropskih banaka u interesu svih i da će za to biti potrebno naći rješenje na evropskom nivou.

„Dozvolite mi da budem jasna. Rješenje za evropske banke je u Evropi. To znači veće angažovanje Evrope, a ne manje“, zaključila je direktorka MMF-a.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!