Večeras počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu

Utakmicom između Poljske i Grčke danas počinje 14. Prvenstvo Evrope u fudbalu, na kojem trofej osvojen pre četiri godine brani Španija.

Utakmicom između Poljske i Grčke danas počinje 14. Prvenstvo Evrope u fudbalu, na kojem trofej osvojen pre četiri godine brani Španija.

Uvodni meč grupe A igra se od 18h na stadionu u Varšavi, a u drugom susretu dana se od 20.45h u okviru iste grupe sastaju Rusija i Češka. U grupi B su Holandija, Nemačka, Danska i Portugalija, u grupi C su Španija, Italija, Hrvatska i Republika Irska, dok su učesnici grupe D selekcije Engleske, Francuske, Švedske i Ukrajine.

Po procenama kladionica, najveće šanse za titulu daju se Španiji, a potom selekcijama Nemačke i Holandije.

Utakmice EP igraće se u četiri poljska grada: Varšavi, Gdanjsku, Vroclavu i Poznanju, i u četiri ukrajinska: Kijevu, Donjecku, Harkovu i Lavovu. Finale je 1. jula na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini je poslednje na kojem učestvuje 16 ekipa, jer će na sledećem kontinentalnom šampionatu, u Francuskoj 2016. godine, igrati 24 reprezentacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Euro 2012

I Nemci polemišu oko pevanja himne

Nemci među sobom raspravljaju da li poraz njihove reprezentacije na Evropskom prvenstvu u fudbalu ima neke veze s tim što su članovi nacionalnog tima pred fatalnu utakmicu sa Italijom bezvoljno pevali nemačku himnu, piše Asošijeted pres (AP).

EURO 2012: Večeras finale EP u fudbalu

Posle 30 sjajnih utakmica, mnogo uzbuđenja, nekoliko iznenađenja, u nedelju (20.45) se na Olimpijskom stadionu u Kijevu igra finalni meč Evropskog prvenstva.

EURO 2012: Italija penalima do polufinala

Fudbalska reprezentacija Italije plasirala se u polufinale prvenstva Evrope pošto je večeras u Kijevu, u preostaloj četvrtfinalnoj utakmici, savladala selekciju Engleske boljim izvođenjem penala sa 4:2.

EURO 2012: Engleska - Italija

Fudbalske reprezentacije Engleske i Italije sastaju se u četvrtom četvrtfinalu na Evropskom prvenstvu u nedelju od 20:45 na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

EURO 2012: Selektor Nemačke sumnja na izdaju

Selektor nemačke fudbalske reprezentacije Joakim Lev izjavio je u subotu da se trudi da pronađe ko odaje sastav tima nekoliko sati pre početka utakmica na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

EURO 2012: Španci protiv Francuza

Fudbalske reprezentacije Španije i Francuske sastaju se u trećem četvrtfinalu Evropskog prvenstva u subotu od 20.45 časova u Donjecku.

EURO 2012: Nemačka u polufinalu

Reprezentacija Nemačke pobedila je Grčku u četvrtfinalnoj utakmici rezultatom 4:2, i tako postala drugi polufinalista, uz selekciju Portugala.