Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je da će naprednjaci nastaviti razgovore o formiranju nove vlade sa SPS i drugim potencijalnim partnerima, mada nije želeo da se izjasni o tome ko bi pored SNS i socijalista činio vladajuću koaliciju.



„Ako SPS kaže da prekida dogovore sa DS, onda će SNS u roku od pet dana obavestiti predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ima većinu“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare, a na pitanje ko bi u tom slučaju bio treći partner u vladi, odgovorio je: „Ne brinite“. Na pitanje da li je bio razgovora sa URS o formiranju vlade, Vučić je rekao da za sada nije kontaktirao s Mlađanom Dinkićem, ali da „ne beži od razgovora“.

Vučić je rekao da je već razgovarao sa Dačićem i da će se njihova komunikacija nastaviti kada se lider SPS vrati iz Moskve, gde boravi na službenom putu.

Vršilac dužnosti predsednika SNS je potvrdio da je prethodnih nekoliko dana boravio u Berlinu, gde je razgovarao s „veoma značajnim ljudima“, o čemu je obavestio predsednika Republike Nikolića, ali nije želeo da precizira o čemu je i tačno s kim je razgovarao. „Ne krijem od javnosti ništa, već je to dogovoreno sa našim domaćinom“, rekao je Vučić.

On je ponovio da nisu tačne tvrdnje DS da je italijanska kompanija Danijeli odustala od ulaganja u Srbiju zbog Nikolićeve pobede u drugom krugu predsedničkih izbora. „Brutalna je laž Tadića, a zatim i cele DS, da je Danijeli otišao zbog rezultata predsedničkih izbora“.

„Lično sam razgovarao sa ambasadorom Italije u Beogradu i tražićemo im da nam daju zvanične podatke“, istakao je Vučić, tvrdeći da je Danijeli odustao od investicije u Srbiji zato što su „pojedini političari iz DS postavljali svoje uslove“. „Izaći ćemo da svim podacima koji su to uslovi i šta je sve od njih traženo, šta moraju sve da učine i zašto im je Sisak bio neuporedivo povoljniji nego Šabac“, najavio je Vučić. 

Ministar policije sa bezbednjacima u Rusiji

Lider socijalista Ivica Dačić, u svojstvu ministra unutrašnjih poslova Srbije, učestvuje u Sankt Peterburgu na međunarodnoj konferenciji visokih zvaničnika zaduženih za pitanja bezbednosti. Skupu prisustvuju predstavnici više od 60 zemalja, sekretari saveta za nacionalnu bezbednost, pomoćnici šefova država za nacionalnu bezbednost, ministri policija, šefovi specijalnih službi. Potpredsednik SPS Dušan Bajatović izjavio je da ova Dačićeva poseta Rusiji nema veze s formiranjem Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari