Hapšenje zbog ubistva Zumberija

Pripadnici Euleksa uhapsili Slobodana Vučinića, za koga se sumnja da je učestvovao u ubistvu pripadnika specijalne jedinice kosovske policije Envera Zumberija.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.06.2012.

15:56

Default images

Slobodan Vučinić, za kojim je bila raspisana Interpolova poternica, uhapšen je pre podne u južnom delu Kosovske Mitrovice, saznaje RTS.

Vučinić se sam predao, a sa njim je bio i njegov otac Blagoje koji je takođe bio priveden, ali je oko 16 sati pušten iz pritvora u Kosovskoj Mitrovici. Zbog stanja šoka, Blagoje nije mogao da govori sa reporterom Tanjuga.

Portparol Euleksa Nikolas Hoton potvrdio je da su policajci Euleksa uhapsili jednog od osumnjičenih u vezi sa ubistvom Envera Zumberija. On je u izjavi Tanjugu precizirao da je "osumnjičeni uhapšen jutros u Kosovskoj Mitrovici i on je jedan od šetorice ljudi za kojima je raspisana međunarodna poternica oktobra 2011. godine".

Slobodan Vučinić je jedna od šest osoba koje su osumnjičene da su učestvovale u ubistvu Envera Zumberija prošlog jula. Zbog ubistva kosovskog policajca na poternici se nalaze i Ratomir Božović, Radovan Radić, Milovan Vlašković, Dušan Jovanović i Ratomir Kasalović.

Zumberi je ubijen u pucnjavi 26. jula nedaleko od prelaza Brnjak, u incidentu koji se dogodio dan pošto su specijalne jedinice kosovske policije (ROSU) zauzele prelaz Brnjak, dok su Srbi iz Leposavića blokadom puta pokušali da ih spreče da preuzmu prelaz Jarinje.

Ubrzo nakon hapšenja Vučinića, Srbi su blokirali saobraćaj u mestu Zupče kod Zubinog Potoka više od dva sata. Jedna traka magistralnog puta Kosovska Mitrovica - Ribariće otvorena je za saobraćaj oko 18 sati.

U međuvremenu su i vojnici Kfora u susednoj Jagnjenici otvorili za saobraćaj kontrolni punkt u tom mestu koji je bio blokiran nakon okupljanja Srba, tako da i saobraćaj na putu Zvečan - Zubin Potok kroz Jagnjenicu funkcioniše neometano.

Predsednik skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović obratio se okupljenim građanima na barikadi, rekavši da blokada puta neće pomoći porodici Vučinić, ali ni uhapšenom Slobodanu.

On je pozvao građane da oslobode jedanu saobraćajnu traku za neometan prolaz automobila, što su okupljeni i učinili. Božović je istakao i da će porodica Vučinić angažovati advokata koji će braniti osumnjičenog Slobodana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: