Hag više neće refundirati Šešeljeve troškove

Zamenik predsednika SRS kaže da Tribunal u Hagu više neće plaćati troškove u postupku za nepoštovanje suda protiv lidera radikala, pa da se dovodi u pitanje njegova adekvatna odbrana

  • 0

Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović izjavio je danas da Haški tribunal više neće refundirati troškove u postupku protiv predsednika te stranke Vojislava Šešelja za nepoštovanje suda.

- Ovo je treći slučaj protiv Vojislava Šešelja za nepoštovanje suda. Do sada smo Dejan Mirović i ja imali status kejs menadžera u procesima protiv Šešelja, ali su samo Miroviću bili refundirani putni troškovi - rekao je Šarović. On je kazao da od sada troškovi ni Miroviću neće biti refundirani, čime se dovodi u pitanje Šešeljeva adekvatna odbrana.

Treće suđenje lideru SRS za nepoštovanje suda biće održano 12. juna, saopštio je ranije Haški tribunal.

Šešelj je optužen zato što je odbio da sa svoje internet stranice ukloni četiri knjige u kojima je otkrio identitet zaštićenih svedoka. Tokom jednodnevnog procesa, kako je objavio Tribunal, Šešelj će sam svedočiti u svoju odbranu, kao jedini svedok, a ispitivaće ga njegov pravni savetnik Mirović.

Tribunal je do sada Šešelja dva puta osudio zbog nepoštovanja suda zato što je obelodanio identitet zaštićenih svedoka.

Prva presuda na 15 meseci zatvora je pravosnažna, a na drugu kojom mu je izrečena zatvorska kazna od 18 meseci, žalbe su uložili Šešelj, ali i tužilac koji traži da kazna bude povećana na tri godine zatvora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA